28 / 03 / 2024

Ana gayrimenkulün Bölümleri

Ana gayrimenkulün Bölümleri

Site yönetim kurulu tarafından hazırlanması gereken site yönetim planı kapsamında, ana gayrimenkulün yönetimine, ana gayrimenkulün bölümlerine, ana gayrimenkulde uyulması gereken kural ve yasaklara ve dairelerin kullanım şekli gibi hususlara yer veriliyor

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Mergenler Gayrimenkul İnşaatçılık Emlak Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergenler Gayrimenkul İnşaatçılık Emlak Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Mergen tarafından kuruldu.

İş GYO Profilo AVM'deki 60 bağımsız bölümün değerini açıkladı!

İş GYO tarafından Profilo AVM için 21 Haziran 2023 tarihinde hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Profilo AVM'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı! 8.1 milyar TL'lik proje başlıyor!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

Akmerkez GYO'nun 473 adet gayrimenkulünün değeri bu yıl ne kadar oldu? 

Akmerkez GYO, İstanbul ili, Beşiktaş İlçesi, Arnavutköy Mahallesi, 83 ada, 1 parselde, Çarşı, A-Otel ve E3 Bloklarda yer alan 473 adet bağımsız bölümün değerini açıkladı. Peki 473 adet gayrimenkulün değeri bu yıl ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Özak GYO İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İş İstanbul 34 Plaza'da yer alan 26 adet bağımsız bölüme ilişkin Değerleme Raporu yayımlandı. Peki Özak GYO İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri kaç lira oldu? İşte ayrıntılar...

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Innovia 3'teki 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO, Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Metrolife'taki 245 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, Metrolife projesinde yer alan 245 adet bağımsız bölüme ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki projedeki 245 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? 

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Ana gayrimenkulün Bölümleri Haberi

Ana gayrimenkulün Bölümleri

Site yönetim planı örneği!

Konut siteleri, site yönetim kurulu tarafından hazırlanan site yönetim planına göre yönetiliyor. Site yönetimi planı kapsamında, siteyi ve site sakinlerini ilgilendiren tüm hususlara yer verilmesi gerekiyor. Peki bir site yönetim planı nasıl hazırlanır diyorsanız, aşağıda yer alan site yönetim planı örneği ni inceleyebilirsiniz.



Örnek site yönetim planı..


........... SİTESİ YÖNETİM PLANI

1. Bölüm 

GENEL HÜKÜMLER


Ana gayrimenkulün Yönetimi


Madde 1- Kat mülkiyetine çevrilmiş bulunan , ...............  ili, ..................  ilçesi, .......... mahallesi, .......... sokakta (caddesinde ), .......... pafta,  ........ parsel sayılı ve  .......... numaralı arsa ve üzerindeki ................ bağımsız bölümden ve toplam ....... Bloktan oluşan ibaret ............ Sitesi Kanunun emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, Kat Malikleri Kurulunca  kabul edilen bu Yönetim Planına göre yönetilir.


Ana gayrimenkulün Bölümleri


Madde 2- Ana gayrimenkul .... bodrum, ..... zemin,....normal...