19 / 04 / 2024

anadolu Kentsel dönüşüm projeleri

anadolu Kentsel dönüşüm projeleri

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünki yazısında kentsel dönüşümün Anadolu'daki örneklerini değerlendirdi. İşte, Mimar Esin Tümer'in bugünki yazısı...

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un kentsel dönüşümü mercek altında!

Coğrafi konumu ve mimari tarihiyle dikkat çeken İstanbul'da mahalle kültürünün yok olma tehlikesi kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle Anadolu yakasında kentsel dönüşüm süreci başladı.

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki 7 kentsel dönüşüm projesi!

Markalı konut projelerinin sayısı gün geçtikçe artarkan kentsel dönüşüm projeleri de artmaya devam ediyor. İstanbul'da Anadolu Yakası'nda özellikle Kartal ve Fikirtepe'de yoğunluk olduğu görülüyor. Peki bu bölgelerde hangi projeler var?

Binali Yıldırım'dan kentsel dönüşüm mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım Başıbüyük'ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getirerek, mahallelilere kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Kentsel dönüşüm Anadolu'da önem kazandı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünki yazısında kentsel dönüşümün Anadolu'daki örneklerini değerlendirdi. İşte, Mimar Esin Tümer'in bugünki yazısı...

Kentsel dönüşüm ofisleri çoğalmalı!

Kayseri Anadolu Haber Gazetesi köşe yazarı olan Tuna Han Taşçı bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve dönüşüm projelerini anlattı. İşte o haber...

Kentsel dönüşüm İstanbul'da lüks konutun adresini değiştirdi!

Kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul'da yeni premium yaşam alanları doğuyor. Anadolu Yakası'nda Kartal, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Ümraniye'de rezidans projeleri yükselirken, Üsküdar, Beykoz, Çengelköy, Riva'da villa projeleri dikkat çekiyor.

Meram'da kentsel dönüşüm için somut adım atılmadı mı?

Anadolu'da Bugün Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mehmet Gündoğdu bugünkü yazısında Meram'daki kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti. İşte Mehmet Gündoğdu'nun o yazısı...

Ümraniye'deki kentsel dönüşüm Türkiye'ye örnek oldu!

İstanbul'un en başarılı belediye başkanları anketi sonuçlandı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Anadolu Yakası'nın birincisi seçildi. Belediye-vatandaş işbirliğiyle ilçede kentsel dönüşümü şimdiden tamamlayarak Türkiye'ye örnek oldu.

Arıkan Yapı kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

Tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. 2016'da dönüşüme odaklanan şirket, Anadolu yakasında çalışmalar yapıyor.

Royal Group Kartal'da kentsel dönüşüm yapıyor!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Kartal'da yaptığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adını duyuran Royal Group, aynı bölgede yeni bir projeye daha başlamak için harekete geçti.

'Kentsel dönüşüm için ada içi emsal transferi şart'

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin Genel Sekreteri Hakan Şişik, kentsel dönüşümün sağlıklı ilerlemesi açısından parsel birleşiminden ziyade ada içi emsal transferinin daha doğru olacağını belirtiyor.

anadolu Kentsel dönüşüm projeleri Haberi

anadolu Kentsel dönüşüm projeleri

Kentsel dönüşümün İstanbul için Sorunları ortada. Teknik ve sağlık açısından uygun olmayan yerleşim bölgeleri şayet İstanbul gibi metropol sınırlarımız içinde ise sorun büyük. Lokasyon, emsal, hak sahiplerinin talepleri, mevzuat derken süreç içinden çıkılması zor bir hal alıyor. Enerji tüketimi ve sosyolojik bağlamda sürdürülebilir yaşam alanları için kent plancıları, mimarlar, sosyologlar, psikologlar, yaşlı ve çocuk uzmanları gibi sürecin içinde olması gereken disiplinlerin adı var kendi yok.

Ne eski mahalle halkı dönüşmüş yerde barınabiliyor ne de yoğunluk problemine çözüm üretilebiliyor. İstanbul gibi metropollerde emsal konuşuluyor, brüt ve netlerden bahsediliyor. Araçlar amaç, amaçlar da araç olmuş durumda.


Tüm kentsel dönüşüm süreçlerinde yüklenici firmanın aldığı riski kabul etmekle birlikte mimarların, kent planlamacıların, tasarımcıların olayın çok gerisinde kaldığı ve karar mekanizmalarının içinde yer alamadığı net. İstanbul...