25 / 04 / 2024

ankapark ankara

ankapark ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Mehdi Eker Ankapark inşaatını inceledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Ankapark’ı gezdirdi. Proje tamamlandığında Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak...

Ankapark Ankara projesinde son durum böyle!

Ankapark projesinde yürüyüş yolları ve giriş kapısı yüzde 70 oranında tamamlandı. Peki Ankapark projesinde diğer çalışmalar ne durumda? Ankapark açılış tarihi nedir? Ankapark, Ankara'da nerede? İşte Ankapark projesinden son durum fotoğrafları ve bilgileri

Ankapark Projesinde imar planı değişikliği kabul edildi!

ANKARA 18. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki ANKAPARK Projesi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde değerlendirildi.

Kara tren Ankapark'a geldi!

Ankapark projesinde kara tren lokomotif montajı devam ediyor. Ayrıca Ankapark projesindeki dönme dolap, dijital oyun çadırı ve su gösteri havuzu montajları da sürüyor.. İşte Ankapark'taki son çalışmalar...

Ankapark oyuncakları kuruluyor, test ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ankapark projesinde oyuncakların kurulumu ve test çalışmalarının devam ettiğini açıkladı... Peki Ankapark nerede? Ankapark açılış tarihi nedir? Ankapark Ankara ne zaman açılacak?..

Ankapark Ankara açılış tarihi belli oldu mu?

Ankapark'ın açılışı için projede son rotuşlar yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ankapark'taki son durumu Twitter'da paylaştı. Ankapark ne zaman açılacak? Ankapark nerede? Temapark ve Hayvanat Bahçesi ne zaman açılıyor?

Ankapark'ın inşaatı halkın ziyaretine açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ANKAPARK'ta çalışmalar son sürat devam ederken, dünyanın sayılı Tema parklarından biri olan dev eğlence merkezinin inşaatı Başkentlilerin ziyaretine açıldı...

Ankapark Temapark açılış tarihi! Melih Gökçek açıkladı!

Ankapark Ankara Temapark projesinin açılış tarihlerini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV 'de canlı yayınlanan 45 Dakika programında Mehmet Barlas'a açıkladı. İşte Gökçek'ten Ankapark Tema Park açılış tarihi...

Ankapark nerede, nasıl gidilir, ne zaman açılıyor?

Ankapark nerede? Ankapark Ankara’da nerede? Ankapark projesi nerede? Ankapark’a nasıl gidilir? Ankapark ne zaman açılıyor? Ankapark giriş bileti ücreti kaç TL olacak? İşte Ankapark Ankara projesinin detayları…

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Ankapark'ta flaş gelişme! Yeniden açılması için 300 milyon lira gerekiyor! Ankapark açılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15’inci birleşiminde ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın maliyeti 801.3 milyon dolar oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde Ankapark'ın maliyetini açıkladı. Buna göre, Ankapark'ın maliyeti 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu.

Melik Gökçek Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın maliyetine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Ankapark projesinin ihalelerinde usulsüzlük iddiası!

Melih Gökçek'in prestij projem şeklinde nitelendirdiği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın inşası için 801 milyon dolar harcama yapıldığını duyurduğu Ankapark tartışmalarında sular durulmuyor.

Ankapark'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili olarak konuştu ve alanı işler duruma getireceklerine dikkat çekti.

Mansur Yavaş: Ankapark'ı alırsak, mutlaka çalıştıracağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Biz henüz teslim alamadık. Dava açılmış. Hakim tedbir kararı verdi. Ağustos ayında orayı incelettim. Biz orayı alırsak, mutlaka çalıştıracağız." diye konuştu.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

ankapark ankara Haberi

ankapark ankara

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan “Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı”na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun’a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, “yenileme alanı” ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın “metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan” niteliği taşıdığı ifade edilen...