19 / 04 / 2024

ankara altındağ kentsel dönüşüm

ankara altındağ kentsel dönüşüm

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Ankara Altındağ'da yatay mimariye uygun konutlar inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada TOKİ ile ortaklaşa yatay mimariye uygun 310 konut inşa edeceklerini söyledi.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Ankara Altındağ'da dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, Önder ve Anafartalar mahallelerinden sonra Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm molozlarını temizlemek harekete geçti. 

Altındağ İskitler 1.etap kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Altındağ İskitler MİA KDGPA I.Etap II.Kısım 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edildi!

Ankara Altındağ'daki Başpınar Mahallesi'nde belirlenen alan riskli alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ankara Altındağ'daki 2 bina için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Altındağ'da yer alan 2 gayrimenkul için yıkım kararı verdi.

Ankara Altındağ 40 bin gecekondudan arındı!

Hedeflerinin Altındağ'ı, her bakımdan bir önceki yıla göre daha ileriye taşımak olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Kültürü, sanatı ve sosyal yapısı ile Başkent'e yakışır bir Altındağ olma yolunda ilerleyeceğiz” dedi.

Ankara Altındağ'da 880 gecekondu yıkıldı!

Altındağ’da kentsel dönüşümün en önemli durağı olan ve geçirdiği değişimle tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çeken Çinçin bölgesinde sıra 4’üncü etaba geldi.

Ankara Altındağ'daki gecekondular yıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Hıdırlıktepe semtinde bulunan, belediye ve hak sahiplerinin dönüşüm konusunda anlaşmaya vardığı yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Ankara Altındağ'daki dönüşümde yıkım ekibine ateş açıldı!

Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamındaki gecekonduların yıkımı sırasında belediye ekiplerine ateş açıldı, metruk bina ateşe verildi.

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

Ankara Altındağ Gültepe Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor. Yolları açılan, modern tesisleri ve konutlarıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Gültepe Mahallesi’nde yüzme havuzu ve spor tesisi, anaokulu ve kültür merkezi de açılış için gün sayıyor.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüme elektrik kesintisi!

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkacağını daha önce duyurduğu ve anlaşmaya vardığı Sakarya Mahallesi’ndeki gecekondu sahiplerine, taşınmaları için bayram sonuna kadar süre verdi.

Ankara Altındağ'da 1 yılda 602 yapıya ruhsat verildi!

Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Altındağ'da 2015 yılında 602 yapıya ruhsat verildi.

Ankara Altındağ'da dönüşüm devam ediyor!

Her yıl binlerce gecekondu yıkıp Altındağ'ın yeniden yapılanmasının önündeki en büyük engeli kaldıran Altındağ Belediyesi, 2015 yılında da yıkımlara ara vermedi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ankara Altındağ Cinderesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ, Ankara Altındağ İlçesi Cinderesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 451 Adet Konut (+5 KD), 5 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Altındağ'da 451 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelip ilçede bulunan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ankara Altındağ'da dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, Önder ve Anafartalar mahallelerinden sonra Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm molozlarını temizlemek harekete geçti. 

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap TOKİ kura çekimi 2015!

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap TOKİ kura çekimi 2015 kapsamında başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi. Projede daire fiyatları 101 bin 21 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

Toplam 93 adet konutun kurayla satışa sunulduğu TOKİ Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Projede 10 bin 102 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap TOKİ son başvuru günü!

Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap TOKİ son başvuru günü bugün. Toplam 18 adet konutun kura yöntemiyle satışa sunulduğu projede 487,23 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap projesi!

Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap projesi 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dairelerden oluşuyor. Başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlenen projede yer alan 18 adet konut kurayla satışa sunuluyor.

TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap kura 2015!

TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap kura 2015 kapsamında başvurular bugün sona eriyor. Toplam 18 adet konutun kurayla satıldığı projede 120 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap başvuruları için bugün son!

TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4. Etap başvuruları için bugün son. Daire fiyatları 77 bin 795 TL'den başlangıç gösteren projede kura başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap TOKİ kura çekimi!

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap TOKİ kura çekimi 2 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlenen projede 631,38 TL'den başlayan aylık taksitler ile konut sahibi olunabiliyor.

ankara altındağ kentsel dönüşüm Haberi

ankara altındağ kentsel dönüşüm

Ankara'da riskli alan ilan edilen evlerin duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Altındağ'da, 2017 yılında riskli bölge olarak ilan edilen Örnek Mahallesi'nde yer alan 51 konutun yenilenmesi için hazırlanan imar planı, şehircilik esas ve ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Belediye yeni imar planı için çalışmalara başlarken, bu sürede konutlarda derin çatlaklar meydana geldi. Hasarın meydana geldiği evlerde yaşayan vatandaşlar  yaşanan durumun bir an önce çözüme ulaşmasını istediklerini söylediler.

Ankara Altındağ'da Örnek Mahallesi bölgesinde yer alan 5 ve 10,3 hektarlık yerde, 2017 yılında, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' uyarınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca riskli bölge ilan edildi.



Altındağ Belediyesi, 1424 konuttan oluşan 51 evin yer...