28 / 03 / 2024

ankara Anka Park

ankara Anka Park

Başkent Ankara’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı bölgelerinde toplam alanı 700 bin metrekareye yakın 18 yeni park inşa ediliyor. İşte Ankara’nın yeni parkları ve yüzölçümleri...

Anka Park ne zaman açılıyor?

Anka Park ne zaman açılıyor sorusuna Ağustos ayında açılacak yanıtını verebiliriz. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisinde inşa edilen Ankapark şantiyesi dün itibari ile geziye açıldı...

Mesa'dan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Mesa'nın projelerinden konut almak isteyenler ayrıcalıklı fırsatlarla konut sahibi olabiliyor. Mesa Çubuklu 28, Mesa Orman, Mesa Koz, Mesa Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve Ankara'daki Park Mozaik projeleri kampanyaya dahil edildi.

Mansur Yavaş: Anka Park toplam 700-750 milyon dolara mal olmuş!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, canlı yayında soruları yanıtladı. Yavaş, "Anka Parkı'na karşı çıkmıştık. Net rakamını söyleyeceğim sizin televizyonunuzda. Yaptığımız araştırmalarda daha 200 milyon, arkasından 300, 400 dediler. Şu anda teftiş devam ediyor." dedi...

Anka Park’a haciz geldi!

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde inşaatına başlanan, 2 milyar Türk Lirası maliyete sahip olan ve Atatürk Orman Çiftliği'ne hukuksuz olarak yapıldığı belirtilen Anka Park’a haciz geldi.

Ankara Eti Park İş Merkezi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara'daki bir AVM inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Ankara Yenimahalle park ve spor alanı imar planı yarın askıda!

Ankara Yenimahalle 15020 ada 2 parsel ve çevresindeki park alanına ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliği yarın askıya çıkarılıyor...

Ankara Arkeo Park açılıyor!

Çamlıdere Belediye Başkanı H.Caner Can Çamlıdere Arkeo Parkı'nı ( Medeniyetler Müzesi ) Çamlıdere halkının hizmetine açmaya hazırlanıyor. Müzede Helenistik dönem ve öncesine ait birçok kalıntı bulunacağı belirtildi.

Ankara Esertepe Parkı'nın adı Muhammed Ali Esertepe Parkı oldu!

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılan Esertepe Parkı'nın adı, "Muhammed Ali Esertepe Parkı" olarak değiştirildi.

Ankara Queen Park teslim tarihi ne zaman?

Ankara Queen Park Evleri projesinde 3+1 dairelerin fiyatları 450 bin liradan başlıyor. 213 konutluk Queen Park Evleri Ankara projesinde teslimler bu yıl başlıyor...

Ankara Zafer Parkı'nın bilirkişi raporu tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 2014 yılında Zafer Park'ın bulunduğu alanı "büyükşehir bölge parkı" ilan etmek üzere imar uygulama plan değişikliği kararına karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açmış olduğu davanın bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Anka Park Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday!

Ankara'ya 100.000 metrekare kapalı alan, 1.100.000 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri inşa ediliyor.

Ankapark'tan son kareler!

Yüzde 65'lik bölümünün tamamlandığı Ankapark Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçiriliyor. 1.000 kişinin çalıştığı Anka Park 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yayılıyor.

Ankapark Ankara'dan son kareler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirdiği Ankapark projesinde çalışmalar son sürat sürüyor. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yükselen Anka Park'ın 2015 sonuna kadar açılması planlanıyor...

Ankara Central Park projesi sporu nasıl etkileyecek?

Ankara 19 Mayıs Stadı arazisiyle Gençlik Parkı’na yapılmak istenen yaşam alanı projesi, spora ağır bir darbe indirecek. ‘Central Park’ adı verilecek alanın bir bölümüne 42 bin kişilik stadyum inşa edilecek.

ankara Anka Park Haberi

ankara Anka Park

Ankara'da son 20 yılda yapılan 366 parka 18 yeni park daha ekleyeceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentin en yeşil ve yaşanabilir şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Ankara’nın birçok ilin yüzölçümünden daha büyük bir şehir haline geldiğini de anlatan Başkan Gökçek, “Ankara’ya kazandıracağımız yeni parklarımızla bu rakam daha da artıyor” diye konuştu.


Yapımı devam eden parklarda büyüklüklerine göre; spor kompleksleri, amfi tiyatrolar, çocuk oyun ve kondisyon alanları ile yürüyüş parkurları, çardak ve kamelyalar yer alıyor.


Seyir terası özelliği taşıyan şehrin yüksek yerlerindeki parklara da vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yürüyen merpenler ve asansörler kuruluyor. İçeriğindeki dopdolu aktivitelerle her yaştan Başkentlinin yeni parklarda da gönüllerince dinlenip, eğlenebileceğini, çocukların oyun oynayacağını, gençlerin spor aktivitelerini yerine getireceğini, yaşlıların dost...