18 / 04 / 2024

ankara çankaya kentsel dönüşüm

ankara çankaya kentsel dönüşüm

Geçtiğimiz pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 100’ün üzerindeki projesinin temelinin atılması ve açılışı sebebiyle bir tören gerçekleştirildi.

Ankara Çankaya'da 4 ayda 146 bina yıkıldı!

Ankara Çankaya Belediyesi, bölgedeki harap ve metruk haldeki gecekonduları yıkıyor. 2017'nin ilk 4 ayında 146 binanın yıkımı gerçekleşti.

Ankara Çankaya'da 174 gecekondu yıkıldı!

Ankara'da var olan gecekonduları yıkan, kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Çankaya Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında 174 gecekonduyu yıktı. Sahipsiz ve boş gecekondular araştırılmaya devam ediliyor.

Ankara Karakusunlar Mahallesi yeniden dönüşecek!

Ankara'nın Çankaya ilçesi sınırlarında yer alan Karakusunlar Mahallesi yeniden dönüşecek...

Ankara Çankaya'da bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

Ankara Çankaya Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan bazı bölgeler riskli alan ilan edildi

Özelleştirme İdaresi'nin Ankara Çankaya arsası resmen Panora GYO'nun oldu!

Özelleştirme İdaresi'nin Ankara Çankaya arsası için tapu devri işlemleri tamamlandı. ÖİB'nin Ankara Çankaya arsası resmen Panora GYO'nun oldu. İşte detaylar...

Panora GYO, Ankara Çankaya'daki ÖİB arsası için imzayı attı!

Panora GYO, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Çankaya'daki arsası için imzayı attı ve peşinat ödemesini yaptı. İşte o alım ile ilgili detaylar...

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

Koray GYO Ankara Çankaya'nın değeri belli oldu! İşte o rakam...

Koray GYO Ankara Çankaya projesinin değerleme raporunu yayımladı. Peki, Koray GYO Ankara Çankaya projesinin değeri ne kadar? İşte detaylar...

Vakıflar, Ankara Çankaya'da kargir apartman satacak!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara Çankaya'da arsa satılacak! Satış bedeli dudak uçuklattı!

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İhale 21 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Çankaya Belediyesi çok sayıda personel alacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Ankara Çankaya Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere tam 92 personel alımı yapacağını açıkladı. İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların ilkokul mezunu olmasının yeterli olduğu öğrenildi.

Ankara Çankaya'da 4 gayrimenkul satılacak! İhalesi 24 Mayıs'ta!

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan dört adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Koray GYO Ankara Çankaya Projesinin değeri ne kadar? O rakam dudak uçuklattı!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, Ankara Çankaya Projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki, Koray GYO'nun Ankara Çankaya Projesinin değeri kaç lira oldu? İşte cevabı...

Ankara Çankaya'da satılık ev fırsatı! Ev alacaklar bu fırsatı kaçırmayın!

Ankara Çankaya'da açık artırma usulüyle 3 adet konut satılıyor. Satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Ankara Çankaya'da satılık konut fırsatı! Ev almak isteyenlere müjde! 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara Çankaya'daki 3 daireyi satıyor. Dairelerin fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor...

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Oran ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

ankara çankaya kentsel dönüşüm Haberi

ankara çankaya kentsel dönüşüm

Geçtiğimiz pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 100’ün üzerindeki projesinin temelinin atılması ve açılışı sebebiyle bir tören gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'in haberine göre; tören alanı Ankara’nın en doğusunda Mamak’ın Dutluk Mahallesi’ne kuruldu. Gecekondunun başkenti, geçmiş dönemde inşa edilen binalarla “Betonun Başkenti” olabilir. Yeşil alan yok, binalar bitişik halde. Mamak'ta dere yatağına devasa bloklarinşa edilmiş. Eskiden gecekonduların bulunduğu tepelerde artık onlarca katlık yapılar bulunuyor.

Son iki senede Ankara'da belediye ilgisi arttı. Peki nasıl mı? Mansur Yavaş yapılanları açıkladı. Son iki senede 6 milyon metrekare yeşil alan yapıldı, yenilerinin düzenlemesi devam ediyor.

ÇEYREK YÜZYILLIK MAĞDURİYET

Mamak, Altındağ’da kentsel dönüşüm mağdurları buluyor. Senelrdir evlerini bekliyorlar. Çankaya Dikmen son etaptakilerin mağduriyeti çeyrek yüzyılı aşmış durumda. Polis müdahalesi ve yıkımlar sık sık yaşandı. Yavaş, Mamak’taki 13 senelik...