24 / 04 / 2024

ankara konut satışları

ankara konut satışları

Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, Ankara'daki konut satışlarıyla ilgili konuştu. İşte Ahmet Fırat'ın o değerlendirmeleri...

Ankara'da Şubat 2022'de kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, Ankara'da Şubat 2022'de 8 bin 464 konut satıldı.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Ankara'da Ağustos'ta 13 bin 642 konut satıldı!

Resmi olarak açıklanan TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında başkent Ankara'da 13 bin 642 konut satıldı...

Ankara'da konut tercihleri batı bölgelerine yöneliyor!

EHA başkent Ankara'da konut sektöründe ön plana çıkan 9 bölgeyi mercek altına aldı. İşte Ankara'nın yıldızı parlayan gözde yerleri...

Lüks konutun zamana ihtiyacı var!

Başkent Ankara’daki konut satışları 2018 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi Genel Müdürü Barış Barçak yaptığı açıklamada, "Bu hareketin şimdilik daha çok düşük segment konut projelerinde satış işlemleriyle sonuçlandığını görüyoruz" diye konuştu.

Ankara'da 2019'un ilk yarısında 48 bin 814 konut satıldı!

TÜİK'in yayınladığı verilere göre, Ankara'da 2019 yılının ilk yarısında 48 bin 814 konut satıldı. En çok konut satışı ise Mart ayında gerçekleştirildi...

Konut satışında Aralık ayının lideri Keçiören oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2017’nin Aralık ayında Ankara’da en fazla konut satışı yapılan ilçe Keçiören olarak kaydedildi. 

Ankara’daki konut satışları hızla artıyor!

Yılın ilk 9 aylık döneminde Ankara’da, geçen yıla göre yüzde 12.2’lik artışla, 111 bin 363 konut satışı gerçekleşti. Ankara bu performansıyla 174 bin 606 konutun satıldığı İstanbul’un ardından Türkiye'nin en fazla konut satışı gerçekleştiren ikinci şehri oldu.

Ankara'da en fazla konut Keçiören'de satıldı!

TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında Ankara’da en fazla konut satışı yapılan ilçe Keçiören oldu.

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Ankara konut satış hızında lider!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri rapor halinde yayınladı. Raporda yerli ve yabancı konut alıcısının 2017 yılının ilk 7 ayında Başkent Ankara’yı tercih ettiği görüldü.

Ankara'da yılın ilk yarısında 73 bin 119 konut satıldı!

2017 yılının ilk yarısında 654 bini aşkın konut satılırken büyükşehirler arasında Ankara öne çıktı. Yüzde 8.5 yükseliş yakalayan Ankara'da 73 bin 119 konut satıldı.

Ankara'da konut satışları tavan yaptı!

Ankara'da konut satışları patladı. Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, İstanbul’da hız kesen konut satışlarının Ankara’da ivmelenerek arttığına işaret etti.

Konut satışlarında lider Ankara oldu!

TÜİK tarafından hazırlanan konut satış istatistiklerine Ankara damga vurdu. Başkent, Şentepe, Ufuktepe, Beytepe gibi yerleşim yerlerinin hızla gelişmesiyle birlikte, Şentepe'de bir ev 20 yıl önce 10 bin TL'ye satılırken bugün aynı bölgede bir daire 350 bin TL'den alıcı bekliyor. .

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

Ankara'da konut satışları tavan yaptı!

Ankara'da konut satışları patladı. Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, İstanbul’da hız kesen konut satışlarının Ankara’da ivmelenerek arttığına işaret etti.

Konut satışları yüzde 12.81 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,81 artış gösterdi. Raporda 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 1,8, Ankara’da yüzde 18,6, İzmir'de yüzde 8 oranında artış yaşandığı belirtiliyor.

ankara konut satışları Haberi

ankara konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de konut satışları Mayıs'ta, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 107,5 arttı ve 122 bin 768 olarak gerçekleşti. 

Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 107'lik bir yükselişin kaydedildiğini konut satış rakamlarının, gayrimenkul yatırımına duyulan güvene işaret ettiğini belirtti. 

İşte Fırat Life COO’su Ahmet Fırat'ın konuyla ilgili o açıklamaları...

ANKARA'DA KONUT SEKTÖRÜ HAREKETLENDİ 

“16 milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul’da 22 bin 148 konut satışı gerçekleşirken, Mayıs 2022’de İstanbul’u 11 bin 497 konut satışı ve yüzde 9,4 pay ile Ankara’nın takip ettiğini görüyoruz” açıklamasında bulunan Ahmet Fırat, nüfus yoğunluğu açısından 6 milyon seviyesine yaklaşan başkentte konut satışlarının megakent İstanbul'a göre azımsanmayacak seviede olduğunun altını çizdi.

Ahmet Fırat,...