19 / 04 / 2024

ankara Solfasol Mahallesi

ankara Solfasol Mahallesi

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Solfasol Mahallesi Köy İçi İmar Planı’nı camide toplanan vatandaşlara anlattı...

Altındağ Belediyesi başkentte arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ Solfasol Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 2 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Başkentte 3 bin 132 metrekarelik arsa satılıyor! Yatırımcılar hemen bu tarihe bakın!

Ankara ili Altındağ Belediyesi, Ankara ili, Altındağ ilçesi, Solfasol Mahallesi'nde yer alan 3 bin 132 metrekarelik arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara Örnek Mahallesi dönüşüm istiyor!

Ankara Altındağ'daki Örnek Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi; " Mahalleli heyecanla dönüşümün başlamasını bekliyor" dedi…

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 

Ankara Yenimahalle Susuz Mahallesi'nde 8 milyon TL'ye satılık arsa!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Maliye Hâzinesi adına kayıtlı, Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'nde yer alan arsa satılıyor..

TOKİ Ankara Gülseren Mahallesi 3 Etap başvuru tarihleri!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 3.Etap'ta yer alan 88 adet konut için başvurular yarın başlıyor.

Ankara Gülseren Mahallesi 2. Etap başvuruları yarın başlıyor!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2.Etap kapsamında yer alan 66 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor

Ankara Aydın Mahallesi'nin imarı hakkındaki iddialar mecliste!

BAĞIMSIZ Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Aydın Mahallesi’ndeki imar düzenlemesi ile ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Ankara Anafartalar'daki metruk bina çöktü!

Ankara Anafartalar Mahallesi'nde 2 katlı metruk bina çöktü. Can kaybının yaşanmadığı olay mahallede paniğe yol açtı.

Ankara Karakusunlar Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Karakusunlar Mahallesi, 29096 ada 7 parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifleri askıya çıktı...

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde gecekondu bölgesi Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi.

ankara Solfasol Mahallesi Haberi

ankara Solfasol Mahallesi

Başkan Tiryaki, Altındağ’ın birçok yerinde olduğu gibi Solfasol Mahallesi'ne de modern bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, 19 hektarlık alanda yaklaşık 370 gecekondunun yıkılarak kentsel dönüşümün devam etmesi gerektiğini vurguladı.


Solfasol Mahallesi Köy İçi Bölgesi’nin 5104 Sayılı Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Merpenkaya Ormanı arasında kaldığına işaret eden Tiryaki, söz konusu bölgenin engebeli ve gecekondularla kaplı bir bölge olduğunu ifade etti.

Solfasol Mahallesi için daha önce birkaç kez imar planının gündeme geldiğini söyleyen Tiryaki, bazı sebeplerle bölgede bugüne kadar hiçbir imar planı uygulanamadığını, ancak belediye olarak imar çalışmalarını tamamlamak için hızla çalıştıklarını dile getirdi.


Hacı Bayram Veli’nin doğduğu evin Solfasol Mahallesi'nde yer aldığına dikkat çeken Başkan Tiryaki, bölgede mülkiyet yapısının çok küçük hisselerden oluştuğunu, belediye, hazine gibi kamu arazi miktarının da...