28 / 03 / 2024

Antalya Eski Lara Mahallesinde inşaat artıkları çevreyi rahatsız ediyor

Antalya Eski Lara Mahallesinde inşaat artıkları çevreyi rahatsız ediyor

Çevreye moloz bırakmak, inşaat atıklarını çöpe dökmek yasak. Aynı zamanda çok ciddi para cezaları olan bu suçla ilgili olarak Eski Lara Caddesi üzerindeki molozlar çevre sakinlerini çileden çıkardı.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Selçuk Anık vefat etti!

İTÜ mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi, ASKİ Eski Genel Müdürü, Antalya Eski 13. Bölge Müdürü Selçuk Anık vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Cavit Arı'dan Antalya’daki PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası satışına tepki!

Antalya’da PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası, 66 milyon 125 bin TL muhammen bedelle kapalı teklif açık artırma usulüyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı" diye konuştu. 

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Emlakta Anadolu farkı!

Hürriyet Emlak'ın Ağustos 2020 Emlak Endeksi verilerine göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Sakarya geldi.

Happy Moon’s Antalya Lara’da yeni şubesini açtı!

Happy Moon’s şube ağını genişletmeye devam ediyor. Happy Moon’s Antalya Lara’daki yeni şubesinde, 55 kişilik deneyimli ekibi ile müşterilerine hizmet veriyor…

Antalya Kervansaray Lara Otel 495 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 ada, 39 parsel ve 40 parselde yer alan otel icradan satışa çıkarıldı...

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Antalya’nın eski belediye başkanı Galip Kahraman’ın arazisi satıldı!

Antalya’nın eski belediye başkanı ve milletvekili Dr. Galip Kahraman’ın Antalya Valiliği’ne bağışladığı 3 bin 660 metrekarelik arazi ihale yoluyla bir şirkete satıldı.

Antalya'da yabancılara 595 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da mayıs ayında yabancılara 595 konut satışı gerçekleştirildi. Antalya, yabancılara 854 konutun satıldığı İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Eski Lara Mahallesinde inşaat artıkları çevreyi rahatsız ediyor Haberi

Antalya Eski Lara Mahallesinde inşaat artıkları çevreyi rahatsız ediyor

Eski Lara Caddesi üzerinde dış mekanında değişiklik yapan Barış Sitesi’nden kalan moloz ve inşaat artıkları yol kenarında çirkin görüntüye neden oluyor. Çirkin görüntünün yanı sıra kaldırım işgali nedeniyle uzun zamandır rahatsız olan çevre sakinleri, bir türlü temizlenmeyen yol kenarı için yetkililere sesleniyor.


SAYISIZ İHBAR GELDİ


Gazetemize gelen sayısız ihbarlarda, çevre sakinlerinin site yönetimini uyarmasına rağmen site önünde, kaldırımı işgal eden hem çevre kirliliği, hem de görsel kirliliğe neden olan inşaat atıklarının bir an önce kaldırılması için yetkililere çağrı yapıyor.


Antalya...