28 / 03 / 2024

antalya imar planı

antalya imar planı

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Sanayi esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Tarım arazisi de imara açılamıyor” dedi.

Antalya'da imar sorunu çözülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duraliler Mahallesi’ndeki imar sorununu çözmek için çalışmalara devam ediyor.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 

İzmir ve Antalya'da 2 arazinin imarı otel alanına çevrildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamında bulunan İzmir Menderes ve Antalya Kemer'deki iki arazinin imar planı otel alanı olarak değiştirdi.

Antalya’da imar barışına başvurular 151 bine ulaştı!

Antalya’da imar barışı uygulamasıyla oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ sayısı 151 bin 708’e denk geldi. Uygulamada başvurular alınmaya devam ederken son başvuru tarihi ise 15 Haziran olarak açıklandı.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

Menderes Türel: Antalya'yı imar ederken, gönülleri ihya ettik!

Din Görevlileri Buluşması'na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'yı imar ederken gönülleri de ihya etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm süreci akıllı şehir projesiyle güçlenecek!

Akıllı Şehir Projesi MAtchUP'ın Valensiya ve Dresden ile birlikte 3 uygulayıcı şehrinden biri olan Antalya'da düzenlendi.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Antalya'da TOKİ'nin imar planını değiştirdiği alan meclis gündeminde!

Antalya'daki bir kentsel ve bölgesel spor alanının ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı...

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Antalya 100.Yıl Spor Kompleksi'nin imar planına karşıyız!

ATSO Başkanı Davut Çetin, 33 bin kişilik stadyum yapımı karşılığında TOKİ'ye devredilen 100.Yıl Spor Kompleksi'nde yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliğine karşı olduklarını söyledi.

Antalya Arena Stadı'nın yanındaki alan imara açılıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle stadyum ve spor tesisleri karşılığı TOKİ'ye devredilen, Antalya Arena'nın doğusundaki 40 bin metrekarelik köşe parsel için kollar sıvandı.

ANSlAD'ta kentsel dönüşüm konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü ANSlAD'ta işadamlarına kentsel dönüşümü anlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarının sürdüğü hatırlatılarak STK'ların desteğinin önemine vurgu yapıldı.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos'un imar planı onaylandı. Bölge artık 3. derece sit alanı bölgesi olarak ilan edildi.

Antalya Duraliler Mahallesi imar planı bekliyor!

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahalleleri arasında yer alan Duraliler imar planı bekliyor...

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Belek imar planı' açıklaması!

Antalya Belek'te yapılan imar planı değişikliği günübirlik alan niteliğindeki arazilerin bir kısmını 3 ayrı otel için yapılaşmaya açtı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Kemer'deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan bir imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya'da 1/1000 imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliğyle karar verilen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü zorluyor.

antalya imar planı Haberi

antalya imar planı

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere; Birlik Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu, Finikeli Oda ve Birlik Başkanlarıyla beraber Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi makamında ziyaret gerçekleştirdi. AESOB Başkanı Dere, ziyaret esnasında Başkan Geyikçi’ye korona salgını kısıtlamaları sürecinde esnafa verdiği destekler, sağladığı katkılar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Başkan Geyikçi, her zaman esnafın yanında olduğunu ifade ederek, olmayı sürdüreceğini kaydetti.

AESOB Başkanı Dere, “Belediyeye ait dükkanlarda kiracı olan esnaflarımızdan işyerlerinin kapalı olduğu süre boyunca kira ücreti almadınız. Esnaflarımızın açık olan işyerlerini pandemi sürecinde dezenfekte ettirdiniz, normalleşmeyle birlikte açılan işyerlerini de dezenfekte edilip, temizliğine katkı sağladınız. Taksici ve minibüsçü esnafımızın araçlarını haftada 1 defa ücretsiz olarak dezenfekte ettirdiniz. Esnaflarımıza ücretsiz olarak maske verilmesini sağladınız” ifadelerini kullandı.

Tüm bu hizmetlerin belediye gelirlerinin yüzde...