19 / 04 / 2024

Apartman aidatları

Apartman aidatları

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetimi ile ilgi tüm detayları anlattı. Arslan, apartman aidatlarının ödenmesi hususunda ciddi sorunların çıktığını belirtti.

Apartman aidatlarında ayrım yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu apartman aidatlarında ayrım yapılabilir mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Apartman aidatı ödeme süresi!

Apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için apartman aidatının ödenmesi gerekiyor. Apartman aidatı ödeme süresi, yönetici veya kat malikleri genel kurulu tarafından belirleniyor...

Apartman aidat yönetmeliği!

Apartmanın temizliği, bakımı ve diğer giderleri için kat maliklerinden ve kiracılardan apartman aidatı toplanıyor. Aidatın ne kadar toplanacağı, nasıl ve ne zaman toplanacağı usulü, apartman aidat yönetmeliğinde yer alıyor...

Apartman aidatı!

Apartman aidatı, apartmanın hangi giderleri için toplanıyor? Apartman aidatı için ödenmesi gereken ücret, kim tarafından belirleniyor? Apartman aidatı nedir? İşte apartman aidatına dair merak ettikleriniz...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Vatandaşları çıldırtan site aidatlarında flaş gelişme! Apartman ve site yöneticileri buna ne diyecek?

Site aidatlarına yapılan fahiş zamlar insanları isyan ettirmişti. Zamlar resmen kira fiyatlarını aşarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar...

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Özellikle sitelerde aidat ödemelerinin yüzde 200’e varan oranlarda zamlanması ve fahiş aidat bedelleri talep edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çözüm için adım atarken,  bazı sitelerde ise geri adım atıldığı görülüyor. Peki f

Apartman ve site aidatları yüzde 100 zamlanabilir

Ocak ayında açıklanan enflasyon ve asgari ücrete gelen zamlar zaten enflasyon nedeniyle büyük oranda zamlanan site aidatlarının yeniden zamlanmasını gündeme getirecek.

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

Yüksek aidatlar isyan ettirdi!

Kira miktarını geçen aidatlar bazı site yöneticileri için kazanç kapısı haline geldi. Yüksek site ve apartman aidatlarıyla ilgili haberler sonucunda şikayet telefonları yağdı.

Sitelerde yaşayanlar dikkat! Aidatlar düşecek mi?

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarının karşılanması için aidat alınıyor. Koronavirüs salgınının ardından ise birçok konut projesinde sosyal donatı alanları kapatıldı. Site sakinleri ise aidatlar da indirim yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Peki sosyal donatı alanları kullanılamayan sitelerde aidatlar düşecek mi? 

Aidat ödemeyen kat malikleri için ağır cezalar yolda!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetimi ile ilgi tüm detayları anlattı. Arslan, apartman aidatlarının ödenmesi hususunda ciddi sorunların çıktığını belirtti.

Apartman aidatları Haberi

Apartman aidatları

Apartman aidatlarının ödenmesi hususunda ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ancak belirtelim ki bu durumda aidat ödemeyen kat malikleri için ağır yaptırımlar söz konusu. 


ÖDENMEYEN AİDATLAR 

Ödenmeyen aidat vb. için kat maliki, gider ve avans borcu ile gecikme tazminatlarından kiracısı ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu. Ödenmeyen aidatlar için yüzde 5 oranında bir gecikme faizi söz konusu. Faiz, mal sahibine durumun tebliğ edildiği tarihten itibaren başlıyor. Aidatları mal sahibi de ödemezse, mal sahibi hakkında haciz takibi yapılabilmesi de mümkün. 


MAL SAHİBİNİN SORUMLULUĞU 

Mal sahibi, kiracının ödemediği aidatlarla ilgili gecikme tazminatını, olayın kendisine bildirildiği tarihten başlamak üzere ödemekle sorumlu. Bildirimden öncesine ilişkin olarak, mal sahibi adına gecikme tazminatı söz konusu değil. 


KİRACININ SORUMLULUĞU 

Kiracıların aidat sorumluluğu, kira sözleşmesinin bitimine kadar devam ediyor. Ancak sözleşme sona ermeden kiracının kiraladığı...