18 / 04 / 2024

apartman gelir gider çizelgesi

apartman gelir gider çizelgesi

Apartman kat malikleri kurulu toplantılarında alınan kararların, "apartman karar defteri"ne kaydedilmesi gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl doldurulur? İşte apartman karar defteri ve hazırlanış yöntemi...

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Merkezi yönetim bütçesinde gelirlerin giderleri karşılama miktarı 2023 senesinde yüzde 78,7’ye kadar azalarak, son 20 senenin en kötü performansını gösterdi.

Dolar yatırımcıları gözünü bu habere dikti

Moody's Türkiye değerlendirmesi ve ABD'detoptan stoklar, kişisel gelir-gider ve Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek.

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Apartman aylık gelir gider tablosu örneği word!

Apartman aylık gelir gider tablosu apartman yöneticisi tarafından hazırlanıyor. İşte apartman aylık gelir gider tablosu örneği...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Sarıyer'de lüks sitede yolsuzluk iddiası!

Sarıyer'de bulunan bir lüks sitede, denetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemede gelir gider ve harcamada yolsuzlukların olduğu tespit edildi. 

Gayrimenkul alımında gider pusulası düzenlenmeli mi?

Gelir İdaresi hangi işlemler için gider pusulası düzenlenmesini istiyor? Gayrimenkul alımında gider pusulası düzenlenmeli mi? İşte detaylar...

Tatil sitelerinde aidatlar ve genel kurul toplantıları denetlenmeli!

Tatil sitelerinin denetimsizliği birçok yönden şikayetlerin gelmesine sebep oluyor. Tatil sitelerinde aidat kapsamında ortaya çıkan gelir gider tablosunu denetlemek zorlaşıyor. Sitelerde Genel Kurul defterleri, haziran listeleri incelenmeli...

Kanal İstanbul'a en büyük gelir gayrimenkulden!

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda, yapılan finansal fizibilite çalışmasına konu olan gelir ve gider kalemleri sıralandı. Verilere göre, Kanal İstanbul en büyük kazancı gayrimenkulden sağlayacak.

Kağıthane'de yatırımlar için bütçe onaylandı!

Kağıthane Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı ile izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesi yapılan görüşmeler sonrasında mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödendiğini açıkladı.

Kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek ya da götürü gider yöntemi seçilerek vergide indirim yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018 ne kadardır?

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018!

2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Torba Yasa ile kira gelir vergisi götürü gider uygulaması değişmişti. Peki, kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018 ne kadar oldu?

apartman gelir gider çizelgesi Haberi

apartman gelir gider çizelgesi

Apartman karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman genel kurul toplantılarında görüşülen konular ve alınan kararların kayıt altına alınması gerekiyor. Bu nedenle yönetimin "apartman karar defteri" oluşturması gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl doldurulur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman karar defteri..

Öncelikle apartman karar defteri nin noterden tasdikli olması gerekiyor. Tasdiklenen apartman karar defterine toplantıda alınan kararlar şu şekilde yazılıyor:


Öncelikle, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimlerinin yazılması gerekiyor. Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak onlar da söz sahibi sayılıyor.


İsimlerin kaydedilmesinden sonra alt kısma madde madde alınan kararlar öncelikleri ile yazılıyor.


Apartman karar defterinin eski yönetici tarafından maksatlı ve kasıtlı olarak kat malikleri toplantısına getirmemesi halinde; kat maliklerinin düz beyaz bir kağıt üzerine alacakları karar ve yeterli imzaları...