26 / 04 / 2024

apartman görevlisinin sorumlulukları

apartman görevlisinin sorumlulukları

Apartman görevlisinin görevleri 3 Mart 2004 tarihinde ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut kapıcıları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.Peki, apartman görevlisinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Kapıcının görev ve sorumlulukları nelerdir?

Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre, kapıcının sorumlu olduğu görevler arasında neler yer alıyor? Kapıcının görev ve sorumlulukları nelerdir? Yanıtı ve konu detayları haberimizde...

Kapıcının görevleri nelerdir?

Bir apartmanda çalışan kapıcının görevleri nelerdir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtını ve "Konut Kapıcıları Yönetmeliği" ndeki yerini görebilirsiniz...

Apartman görevlisi dairesi kiraya verilir mi? 

Apartmanlarda yer alan kapıcı daireleri artık işlevlerini yitirmeye başladığı için kiraya verilmelerinin yasal olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Nişantaşı'nda ünlülerin yaşadığı apartmanda dolandırıcılık şoku! 

Nişantaşı'nda bulunan apartmanda ünlü isimleri dolandırıp kaçan apartman görevlisi ailesini de arkada bırakarak kayıplara karıştı.

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

apartman görevlisinin sorumlulukları Haberi

apartman görevlisinin sorumlulukları

Apartman görevlisinin görevleri nelerdir?

Apartmanlarda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetim oluşturulması zorunlu oluyor. Yönetimin olduğu apartmanlarda, kat malikleri ve yönetim toplanarak bir apartman görevlisi çalıştırma kararı alabiliyor.


Kapıcı olarak da nitelendirilen apartman görevlileri, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişi olarak ifade ediliyor.


Apartman görevlisinin görevleri 3 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut kapıcıları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Apartman görevlisinin görevleri ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor:


a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,


b) Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,


c) Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli,...