26 / 04 / 2024

apartman sakinleri bir kiracıyı evden çıkarabilir mi

apartman sakinleri bir kiracıyı evden çıkarabilir mi

Kiracının, kontratta belirtilen hususlar doğrultusunda kiracısını evden çıkarma hakkının bulunduğunu biliniyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Binanızın sağlamlığından ne kadar eminsiniz? Apartman sakinleri toplanıp hemen bu testi yaptırın!

Deprem gerçeği herkesin hayatında. Peki bu gerçeğe karşı neler yapıyorsunuz? Apartman sakinleri hemen bu testi yaptırmalı! İşte detaylar!

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Ankara'da toprak kayması nedeniyle bir apartman boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartman, bitişiğindeki inşaatının temel kazısında yaşanan toprak kayması nedeniyle tahliye edildi. 

Rıza Bey Apartmanı sakinleri yeni ev istiyor!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı sakini bir grup binanın arsasına yeşil alan değil, yeni bina yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

İzmir Aliağa'daki Kamelya Apartmanı'na iki farklı hasar raporu verildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Kamelya Apartmanı sakinleri, deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince binaları için verilen "ağır hasarlı" raporunun AKP Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem'in itirazı sonrası "orta hasarlı" olarak değiştirildiğini iddia etti. 

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu için dava açılabilir mi?

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, tadilat yapan komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli?

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Ankara'da 18 katlı bina boşaltıldı!

Ankara Yenimahalle'de duvarlarında çatlaklar oluşan 18 katlı binada oturanlar, boşaltıldı. Apartman sakinleri, "Evlerimizin değeri düşecek" diyerek, binayı görüntüleyen gazetecileri engellemeye çalıştı.

apartman sakinleri bir kiracıyı evden çıkarabilir mi Haberi

apartman sakinleri bir kiracıyı evden çıkarabilir mi

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Eğer kiracı, söz konusu daireyi kanuna ve ahlaka aykırı bir durumda kullanıyorsa ve bu durumundan diğer apartman sakinleri rahatsızlık duyuyorsa kiracının yetkili yerlere şikayet edilmesi söz konusu olabiliyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır sorusunun yanıtı ise şu şekilde;


Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Kiracının komşuluk hukukuna aykırı davranması, diğer apartman sakinlerini rahatsız etmesi durumunda ya da yukarıda belirttiğimiz gibi evin usulsüz kullanımından dolayı oluşan rahatsızlıklar nedeni ile sulh hukuk mahkemesine başvurulabiliyor. Bu noktada kiracının haksız görülmesi durumunda kira kontratı yenilenemiyor.




Işıl Seren...