29 / 03 / 2024

apartmanda uyulması gereken kurallar bilgi

apartmanda uyulması gereken kurallar bilgi

Apartman sakinlerinin huzurlu ve refah bir apartman yaşantısı sürdürebilmeleri için bazı kurallara uymaları gerekiyor. Peki huzurlu bir apartman yaşamı için apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte yanıtı...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Seçimde uyulması gereken kurallar ve yasaklar! Bu kişilere yaptırım uygulanacak!

Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmesine sayılı saatler kala bir çok kişi, seçim günü uygulanacak yasakları araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Bakanlık harekete geçti! ‘Efsane Cuma' kampanyaları için önemli uyarı! 

Ticaret Bakanlığı, "Efsane Cuma İndirimleri" kampanyalarına için önemli bir uyarıda bulundu. Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken kurallar belirtildi. İşte o kurallar ve diğer detaylar...

Bütçede 100 milyon TL'yi aşan kararlar için yeni düzenleme

Hangi kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslakları için etki analizi hazırlanacağı, düzenleyici etki analizi yapılırken uyulması gereken temel ilkeler, kurallar ve analiz raporunda yer alması gereken esaslar belirlendi.

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; sitede iş yer açarken uyulması gereken kuralları kaleme aldı.

Semt pazarlarında kurallar yeniden düzenlendi!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Yeni imar yönetmeliğinde pasaj ve alışveriş merkezleri!

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında pasajlar ve alışveriş merkezleri yeniden düzenleniyor. İşte ticaret bölgelerinde yapılacak pasajlarda uyulması gereken esaslar..

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Enerya güvenli gaz kullanımı için uyardı!

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği!

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği, 22 Mart 2015 tarihinde 29303 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ bu sistemlerin kurulması, işletilmesi ile ilgili uyulması gereken usul ve esaslarını düzenliyor...

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

apartmanda uyulması gereken kurallar bilgi Haberi

apartmanda uyulması gereken kurallar bilgi

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartmanda bağımsız bölüm sakinlerinin refahını ve huzurlu bir apartmanda yaşamalarını sağlamak için apartman yönetim planının hazırlanması ve bu plana apartmanda uyulması gereken kuralların eklenmesi gerekiyor.


Bilindiği üzere anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlü oluyor. Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüp; karara bağlanıyor.


Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın...