25 / 04 / 2024

apartmanın içine tren

apartmanın içine tren

Çin’in Chongging bölgesinde, 19 katlı bir apartmanın içerisine tren istasyonu inşa edildi. Apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor.

Dolar ve eurosu olanlara müjde! Dolar rekor tazeledi, euro zirveye yakın! İşte son dakika döviz kurları...

Dolar/TL kuru eylül ayından itibaren sürdürdüğü kademeli yükselişine devam ederken bugün rekor tazeledi, euro ise zirveye yakın işlem görüyor. 

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Altının efendisi İslam Memiş pazartesi gününü işaret etti! Gümüş için rakam verdi! Yatırımcılar şimdiden hazır olun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları değerlendirerek, yükseliş trendi olarak neye yatırım yapılması gerektiğine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunarak pazartesi gününü işaret etti...

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde 10 kişinin öldüğü Belük Apartmanı'nın mühendisine 22 yıl 6 aya kadar hapis istemi!

Adana'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği Belük Apartmanı'nın 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan inşaat mühendisi hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Emekliye ayrılan 100 EYT'liden 46'sı işine devam etti!

Yaklaşık 1,9 milyon EYT’li emeklilik başvurusunda bulunurken, bunların yüzde 46'sı yani 792 bini işine devam etti. 1 milyon 712 bin çalışan emeklinin 525 bini ise İstanbul’da yer aldı.

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Depremlerde yıkılan apartmanın 2 müteahhidi için 90'ar yıla kadar hapis istendi! 

Adana'daki Özgür Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması ile ilgili soruşturma çerçevesinde, tutuksuz müteahhit kardeşler Mahmut ve Murat Alpşar hakkında 90'ar yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İşte ayrıntılar...

apartmanın içine tren Haberi

apartmanın içine tren

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Chongqing bölgesindeki nüfus yoğunluğu, şehir planlamacılarını yaratıcı bir çözüm üretmeye yöneltti. 

APARTMANDAN ÇIKMADAN TRENE BİNEBİLİYORLAR

Bir apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor. Bina sakinleri, istasyon sayesinde apartmandan çıkmadan trene binebiliyor.


SES YALITIMI SAYESİNDE ÇOK SES DUYULMUYOR

Ses yalıtım sistemi sayesinde apartman sakinleri, bir bulaşık makinesinin yarattığı kadar gürültüye maruz kalıyor.


Şehrin ulaştırma yetkilileri, zamanında gerçekleştirilen çarpık kentleşme nedeniyle ray döşemek için boş alan bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden bu tarz yaratıcı çözümler üretmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. 


ŞEHİR PLANLAMACILARININ KENTLEŞMEYLE MÜCADELESİ

Çin'deki 4 belediyen biri olan Chongqing şehri bir liman kenti olarak biliniyor ve toprakları Yangtze Nehri yataklarına uzanıyor. Nüfusun aşırı yoğun olduğu bölgede şehir planlamacıları sadece çarpık kentleşmeyle mücadele etmiyor....