28 / 03 / 2024

arazi toplulaştırma

arazi toplulaştırma

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için Meclis araştırması amacıyla önerge verildi.

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere hapis cezası verilecek!

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Amasya ve Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Amasya ve Tunceli'de bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Manisa Akhisar'daki arazi toplulaştırma kararı kaldırıldı!

Manisa İli Akhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde arazi toplulaştırmasına yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

Denizli Çameli'nde arazi toplulaştırma kararı!

Denizli Çameli'nde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Tunceli'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Denizli'de arazi toplulaştırma kararı!

Denizli'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Aydın'da arazi toplulaştırma kararı!

Aydın'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Malatya'da arazi toplulaştırma kararı!

Malatya'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Hatay Kırıkhan'ın gündemi arazi toplulaştırması!

Hatay Kırıkhan'da arazi toplulaştırma toplantısı düzenlendi. Toplantıda ''Hatay Kırıkhan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi” hakkında vatandaşların talepleri dinlendi.

Arazi toplulaştırma projelerinde yeni dönem!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclise araştırma önergesi verildi.

arazi toplulaştırma Haberi

arazi toplulaştırma

Hükümet miras kalan ve satış yoluyla bölünen tarım arazilerin bölünmesini engelleyecek uygulamayı hayata geçiriyor. Takvim'de yer alan habere göre; çok sayıda mirasçısı olan anlaşmazlık nedeniyle 720 bin hektar arazinin veraset intikali gerçekleşmedi. Bu reform ile çiftçi kayıt sisteminde yer alamadıkları için tarımsal destekten yararlanamayan üreticilere büyük fayda sağlandı. Böylelikle hisseli tarım arazileri bölünmeyecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arazi intikali sorununu çözmek için  harç ve vergi muafiyeti geleceğini dile getirdi. 

Türkiye genelinde 28 milyon hektar arazi varlığı bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonu tarafından yapılan arazi toplulaştırma çalışmalarında  tarım arazilerinin satış ve miras intikal işlemleri, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi İle entegre edilerek tarım arazileri devir takip sistemi hayata geçirildi. Tarımsal arazi satışı için yaklaşık 52 milyon dekar...