19 / 04 / 2024

arifiye imar çalışmaları

arifiye imar çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1 / 5000 Ölçekli Uygulama İmar Planları' nın ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı...

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi'nin imar çalışmaları devam ediyor!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

arifiye imar çalışmaları Haberi

arifiye imar çalışmaları


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı.


Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, biz de ilçemizde uygulanmak üzere 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarımızı yaptık. Bildiğiniz gibi Arifiye, 2008 yılında ilçe olan bir yer. Arifiye merkezde olsun, yeni bağlanan mahalle ve köylerde olsun, geçmişten gelen problemler nedeniyle bir türlü açılamayan imar yolları, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle ilçemiz bir türlü gelişemiyordu. Yapılması büyük önem arz eden 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulamasını yaparak, bu sorunları aşmaya çalıştık. Bunlardan on beş bölgede çalışma tamamlandı. Neviye mahallesi Gödemen mevkiinde yaptığımız uygulama ise, TCDD tarafından...