28 / 03 / 2024

arkeoloji müzeleri yenilendimi

arkeoloji müzeleri yenilendimi

Kültür Bakanlığı’ na bağlı müzeler yenileniyor. Ziyaretçilerin algılarına hitap etmeyi hedefleyen Bakanlık; müzeleri inter aktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojilerle modernize ediyor...

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde çalışmalar Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bazı çalışmaların devam ettiğine değinerek, "İnşallah hazirana kadar aşamalı bir şekilde tamamlanıp haziran ayında gerçek bir açılış yapılacak" dedi.

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

arkeoloji müzeleri yenilendimi Haberi

arkeoloji müzeleri yenilendimi


Bünyesinde 188 müze ve 131 ören yeri bulunduran Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeleri sadece eserlerin sergilendiği, depolandığı soğuk mekânlar olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Bakanlık, müzeleri aynı zamanda ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiği; çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği; bilimsel yayınların yapıldığı ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür kurumları haline getirmek için kolları sıvadı. 


DEĞİŞİMİN REHBERİ DİJİTAL 


İnteraktif müze anlayışını yerleştirmek isteyen Bakanlık, 16 müzeyi elden geçiriyor. En çok üzerinde durulan konu ise ziyaretçilerin algısına hitap etme. Bakanlık teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi teknolojiler kullanılarak yenilenen müzeler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun hale getiriliyor.   


TOPKAPI DA YENİLENİYOR


2014’te yeni haliyle açılması planlanan müzeler şöyle: Aksaray Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Bartın Amasra...