19 / 04 / 2024

Arsa değerleri dava

Arsa değerleri dava

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında arsa değerlerine karşı açılan davalarda usul sorunlarını anlattı. İşte o haber...

Emlak Konut GYO Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın yıl sonu değerleri belli oldu!

Emlak Konut GYO tarafından, Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın 2023 yıl sonu değerleri açıklandı. İşte detaylar ve parsellerin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri belli oldu! 

Özak GYO tarafından Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalara 2023 yılına ilişkin değerleme raporları yayımlandı. Peki Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri ne kadar oldu? 

Arsa değerleri fırladı mezar yerleri ateş pahası oldu! İşte o ildeki mezar yeri fiyatları

Pandemi ve ardından patlayan savaş nedeniyle Ruslar ve Ukraynalılar başta olmak üzere yabancıların en fazla tercih ettiği şehirlerden biri olan Antalya'da mezar yeri fiyatları uçtu.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon liraya ulaştı!

Mega kent İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon TL'ye ulaştı. Peki arsa değeri en yüksek ilçeler hangileri?

Martı GYO'nun gayrimenkul değerleri 722.4 milyon TL'ye çıktı!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkul değerleri 542 milyon 621 bin 761 TL iken, 179 milyon 784 bin 852 TL artış ile 722 milyon 406 bin 613 TL'ye çıktı. 

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Martı GYO Tekirdağ Çerkezköy 5 arsa değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Kaçak yapıya arsa değerine göre ceza!

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak yeni düzenlemeyle kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Düzenlemeyle arsa değeri de cezalara eklenecek...

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı

Arsa değerleri dava Haberi

Arsa değerleri dava

Takdir komisyonlarınca önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmak üzere belirlenen ve esas itibariyle emlâk vergisi matrahını, dolaylı olarak da gelir vergisi ve harçlar gibi pek çok mali yükümlülüğü etkileyecek olan arsa / arazi değerlerine karşı başvurulacak hukuki yol konusunda daha önce üç yazı yazmıştım.


Son yazımda bu konuda tanışlardan ve okurlardan gelen sorulara göre tereddüt konusu olan konuları ele almıştım. Bu yazımda ise özellikle yargı çevrelerinden gelen sorun ve değerlendirmeleri ele almak istiyorum.


Bu konuda karşılaşılan ilk sorun bu davayı kimi açabileceği noktasında oluşmuştur. Bu iptal davasını hiç şüphesiz emlâk vergisinin mükellefi olanlar ile menfaati bulunan diğer kimseler açabilir. Ancak bazı davaların site veya apartman yönetimleri tarafından açıldığı görülmektedir.


Her ne kadar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun 27. maddesinde ana taşınmazın kat malikleri kurulunca...