29 / 03 / 2024

arsa hissesinin satışı

arsa hissesinin satışı

Hisseli arsa, mülkiyetin birden çok sahibi olması durumuna deniyor. Hisseli arsa satışında hissedarların biri arsayı satışa çıkarması halinde diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı bulunuyor...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Kağıthane'de 73 milyon TL'ye arsa hissesi satılıyor! Satış ihalesi bu tarihte yapılacak! 

İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı, Kağıthane Hamidiye'de yer alan arsa hissesini satıyor. İşte satış ile ilgili detaylar...

Uşak’ta ucuza arsa satışı! Uşak'ta ihale ile arsa ucuza satışı yapılacak...

Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde bulunan 16.252 metrekarelik arsayı ihale ile satacağını duyurdu. İhale, 12 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’da Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yapılacak.

TOKİ, İzmir'de denize sıfır arsa satacak! Satışlardan 1 milyar 115 milyon 236 bin TL getiri bekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir'de 35 adet arsayı satışa çıkaracağını ilan etti. Satışların toplam gelirinin 1 milyar 115 milyon 236 bin TL olması bekleniyor.

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

Kağıthane Belediyesi, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesinde yer alan arsanın hissesini satıyor. Peki Kağıthane'de satışı yapılacak arsa hissesinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Karayolları bu ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 

Karayolları Genel Müdürlüğü Malatya Yeşilyurt'ta dört adet arsa satacak. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak açıklandı.

Belediye 13 taksitle KDV'den muaf iki arsa satacak!

Konya İli Karatay Belediye Başkanlığı, 13 ay taksitle iki arsa satacak. Satışa çıkarılan arsadan KDV'den de muaf...

Milli Emlak o ilde akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satacak!

Manisa İli Yunusemre Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Manisa Yunusemre'de akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satacak. Satış ihalesi 18 Temmuz'da yapılacak.

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Yatırımcılar dikkat! Turizm cenneti O ilimizde 7 bin 247 metrekare arsa satışa çıkıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir arsa daha satışa sunuluyor. Turizm cenneti İzmir Çeşme'de 7 bin 247 metrekare turizm imarlı arsa mahkemeden satışa çıkarılıyor.

Milli Emlak 60 bin TL'ye iş merkezi ve arsa hissesi satacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'de yer alan iş merkezi ve arsa da bulunuyor. Satışa çıkarılan iş merkezi ve arsa hissesinin bedeli 60 bin TL olarak belirlendi.

arsa hissesinin satışı Haberi

arsa hissesinin satışı


Hisseli arsa satışı!


Hisseli olarak tasarruf edilen taşınmazlarda, hissedarlardan birinin hissesini satması halinde, diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı bulunuyor. Bu hak "şufa hakkı" olarak biliniyor.  Eğer hisse, paydaşlardan birine satılmak isteniyorsa burada şufa hakkı söz konusu olmuyor. Ancak, hissenin bu taşınmazda paydaş olmayan birine satılması halinde, diğer paydaşlardan her birinin, satışın öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay ve her halükarda 10 yıl içinde dava açmak suretiyle ve satış yapılan bedeli ödeyerek, bu hisseyi yeni alıcıdan satın alma hakkı doğuyor. Bu nedenle, yeni alıcının şufa hakkını kullanmaması için, hissedarların kendi arasında şufadan feragat sözleşmesi yapması ve bunu tapuya tescil ettirmesi veya gerçek bedele uygun satış yapıldıktan hemen sonra, diğer hissedarları noter kanalı ile haberdar ederek hak düşürücü sürenin başlaması sağlanmalıdır.


Hisseli arsa...