25 / 04 / 2024

arsa kredisi oranları

arsa kredisi oranları

Taşınmaz mal satın alma sürecinde alıcılar, bankalara kredi için başvurabiliyor. Örneğin konut sahibi olmak isteyen bir çok kimse bu hayalini konut kredisi kullanarak gerçekleştiriyor. Peki, arsa için kredi çekilir mi?

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül ayının gelmesiyle birlikte, politika faizinin artması bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını da güncelledi. Bu güncellemeler, otomobil hayali kuranları oldukça memnun etti. İşte Eylül 2023'te yayınlanan güncel taşıt kredisi oranları hakkında detaylar haberin devamında...

Kredi oranlarında sert yükseliş kapıda!

Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı politika faizi öncesinde ihtiyaç kredisi faiz oranları yükselişine hız vererek 20 yılın zirvesine yükseltildi. Taşıt kredisi ve konut kredisi oranları da yükseliyor. Oranların TCMB'nin kararı sonrasında bir kez daha değişmesi beklenmekte.

Halkbank'tan flaş açıklama geldi. Halkbank müşterileri acil olarak baksın

Halkbank'tan müşterileri için önemli bir kedi paketi geldi. Halkbank 120 ay vadeli arsa kredisi verecek. Maksimum 10 milyon TL verilecek. İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi oranlarında flaş değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut alımında kullandırılabilecek azami kredi tutarı ve oranlarında değişikliğe gitti. İşte ev alacakları yakından ilgilendiren o detaylar...

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredisi oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını arttırırken bazı bankalar ise düşürdü. Peki 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? 

Konut kredisinde faiz oranlarında son dakika değişikliği! 

Konut kredisi faiz oranlarında bayramın son gününde son dakika gelişmesi yaşanıyor. Bankalar yeni hafta öncesinde konut kredisi oranlarını güncelledi. 

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

arsa kredisi oranları Haberi

arsa kredisi oranları

Arsa için kredi çekilir mi?

Taşınmaz mal satın alma sürecinde alıcılar, bankalara kredi için başvurabiliyor. Örneğin konut sahibi olmak isteyen bir çok kimse bu hayalini konut kredisi kullanarak gerçekleştiriyor.


Peki, arsa sahibi olmak isteyenler bankadan kredi kullanabilir mi? Arsa için kredi çekilir mi?


Kredi kuruluşları ve bankaların, tüketicilere sunduğu kredi imkanları arasında arsa kredisi de bulunuyor. Ancak arsa kredisi verirken bazı koşullar aranıyor.


Arsa kredi koşulları imarlı arsa ve imarsız arsaya göre şekilleniyor. İmarlı arsaya kredi çekmek için öncelikle, bankaların kredi koşul ve imkanlarının araştırılması gerekiyor. Bilindiği üzere konut kredisinde olduğu gibi, arsa kredilerinde de kredi şartları her bankada farklılık gösteriyor.


Her bankanın müşteri profili farklı olduğu için, bir bankanın kredi vermediği arsaya bir başka banka kredi verebiliyor.


Aranan koşullar:

- Alınacak olan arsanın belediye sınırları...