26 / 04 / 2024

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Tip İmar yönetmeliği hükümleri hakkında bilgi edinmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Tip İmar yönetmeliği...

3 ildeki 11 adet arsa ve arazi 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor! Gayrimenkul arayanlar dikkat! 

Bursa, Batman ve Adana illerinde yer alan 11 adet arsa ve arazinin satışı yapılıyor. Peki hangi ildeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

İstanbul ile Antalya'da arsa ve arazi satılacak! İki büyükşehirde yatırım yapmak isteyenler dikkat!

İstanbul ve Antalya'da yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 13 Mart ve 20 Mart tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

Arsa ve arazi almayı düşünenler için uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi almak isteyenler için çok önemli tüyolar verdi. İşte o paylaşım...

İki ilde 10 adet arsa ve zeytinlik satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yalova ve Aydın'da yer alan arsa ve zeytinlikler satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 16 Şubat ve 1 Mart'ta yapılacak.

İki ilde 3 adet arsa ve arazi satılacak!

Antalya ve Batman'da yer alan arsa ve araziler satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 6 Şubat ve 7 Şubat'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan İzmir ve 2 ilde daha satılık arsa ve arazi! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir, Uşak ve Kırklareli'de yer alan 3 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihaleleri 6 Şubat'ta yapılacak.

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Emlak piyasasında yine dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara bir son dakika uyarısı yapıldı. İşte o açıklama...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Milli Emlak 2 ildeki 51 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 

Milli Emlak, Elazığ'daki 44, Çanakkale'deki 7 adet arsa ve araziyi 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Elazığ ve Çanakkale'de satışı yapılacak arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak, 2 ildeki 105 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirim fırsatı! 

Milli Emlak, Konya ve Sivas'taki 105 adet arsa ve araziyi peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki satışı yapılacak arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

İl Özel İdaresi'nden satılık arsa ve arazi!

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne ait arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Adana'da 10 adet arsa ve arazi satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 6 Aralık'ta yapılacak.

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler Haberi

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Tip İmar yönetmeliği!

Tip İmar yönetmeliği, 02.09.1999 tarihli ve 23804 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişiklikleri ile yeniden düzenlendi.


3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren ve Bayındırlık ve İskan Bakanı tarafından yürütülen ve beş bölümden meydana gelen Tip İmar yönetmeliği hükümleri aşağıda sıralanıyor.


3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Madde 1- 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik .............. Belediyesinin belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar planı bulunan alanlarda uygulanır.

Madde 2- Bu Yönetmelikte yazılı hükümler, imar planlarında aksine bir açıklama bulunmadığı takdirde uygulanır.

Ancak imar planlarında, parselasyon durumları ve bina kitleleri, bilhassa bu maksatla etüt edilerek, ölçüleri verilmediği takdirde, sadece ayrık veya bitişik bina yapılacağını, ön bahçeli veya ön bahçesiz nizamın kabul...