24 / 04 / 2024

Arsa vergi muafı

Arsa vergi muafı

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin TAŞ bugünkü yazısında Arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi konusuna değindi. İşte o yazı...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Milli Emlak'tan 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Rize ve Afyonkarahisar'da bulunan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve araziler KDV'den muaf...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı! 11 bin liradan başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Nisan 2024 ihaleleri kapsamında 2 şehirde 11 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan o Nisan 2024 ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 4 şehirde yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf olmasıyla da yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte o ihale ilanları..

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Edremit Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van Edremit Yeni Mahalle'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV'den muaf.

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Meram Belediyesi'nden 8 taksitle KDV'den muaf arsa!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. 8 taksitle satışa çıkarılan arsa KDV'den de muaf.

Milli Emlak Kayseri'de KDV'den muaf 5 arsa satıyor!

Özvatan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Kayseri'de 5 arsa satacak. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.

O belediye KDV’den muaf 5 arsa satacak! Arsa almak isteyenlere müjde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, KDV’den muaf 5 adet arsa satacağını açıkladı. Satış fiyatları tek tek belirlenen arsalar, 22 Kasım’da ihaleyle satılacak.

O belediye KDV’den muaf 14 arsa satacak!

Tekirdağ ili, Saray ilçesinde bulunan KDV’den muaf 14 adet arsa satışa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle satılacak arsalar için ihale tarihinin 29 Kasım olduğu öğrenildi.

Soma Belediyesi KDV'den muaf arsa, iş yeri ve arazi satacak!

Manisa İli Soma Belediye Başkanlığı, Manisa Soma'da yer alan arsa, iş yeri ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf.

Arsa vergi muafı Haberi

Arsa vergi muafı

Başlığa bakıp, “Bu da nereden çıktı?” diye sorabilirsiniz. Hemen belirtelim, bu yeni bir olay değil; 1963 yılından beri var. Konuyla ilgili olarak sık işlem yapılmadığından, çoğu kimse farkında değil. Ancak son zamanlarda karşılaştığımız bazı olaylar, bu işin artık “sorun” olacağını gösteriyor.



Gelir Vergisi Kanunu’nun (GVK) 37. maddesine göre,


“Satın alınan veya trampa suretiyle iktisap olunan arazinin iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içinde parsellenerek bu müddet içinde veya daha sonraki yıllarda kısmen veya tamamen satılmasından elde edilen kazançlar” ticari kazanç sayılıyor.


İşte, arazi sahiplerine vergi sürprizi yaşatabilecek düzenleme bu. Hemen belirtelim, yazımıza konu edilen vergi sürprizi, arazileri ilgilendiriyor. Arazi; yeryüzü parçası, toprak ve yerey olarak tanımlanıyor.




Her araziye vergi yok


Bütün araziler için vergi sürprizi yok. Kanunda arazinin edinilme şekli konusunda özel bir belirleme yapılmış....