28 / 03 / 2024

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Targıt, "Asansörün asıl alıcısı konumundaki müteahhitlerin değil de taahhüt firmalarının asansörden sorumlu olması, satın alma kararlarının kalite ve standart yerine maliyet ve fiyat odaklı olmasına yol açıyor" dedi...

400 bin asansörden 200 bini denetleniyor!

AYSAD, Türkiye’de kullanılan 400 bin asansörün sadece 200 bininin denetlendiğini açıkladı.Son dönemde artan kazalarla gündeme gelen asansör sektörü, yeni muayene kriterlerini belirlemek için Sanayi Bakanlığı’yla çalışma başlattı..

Asansör İstanbul 2013 Fuarı sona erdi!

18 bin yeni asansör ile 27 Avrupa ülkesi içinde geçtiğimiz yıl en fazla asansör kurulumu gerçekleştirilen Türkiye, bu alanda dünyanın en büyük fuarı olan Asansör İstanbul’a da ev sahipliği yaptı...

Asansör İstanbul Fuarı açıldı!

Alanında dünya lideri olan Asansör İstanbul Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı...

Asansör İstanbul 2013 Fuarı, 4 Nisan'da başlıyor!

İnşaat Sektörü için stratejik öneme sahip asansörleri konu alan fuar, 4-7 Nisan’da 13. Kez düzenleniyor…

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Perforje İnşaat Yapı Malzemeleri Asansör Ve Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Perforje İnşaat Yapı Malzemeleri Asansör Ve Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 360 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Yıldırım tarafından kuruldu.

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Emlak Konut Asansör Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Emlak Konut Asansör Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 milyon TL sermaye bedeli ile Ertan Keleş, Hakan Gedikli, Nurettin Şam, Selçuk Aydemir, Banu Aslan Can, Tufan Büyükuzun ve Hicran Çakmak ortaklığında kuruldu.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Yalova'daki Yürüyen Köşk bakıma alındı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı. Köşk'teki çalışmalar bir hafta sürecek. 

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

İstanbul'un dik yokuşlarına yürüyen merdiven geliyor!

İBB, İstanbul’un yaya yokuşları için önemli bir proje hayata geçiriyor. Özellikle engelli ve yaşlıları mutlu edecek projeyle yokuşlara yürüyen merdiven yapılacak. İhaleye açılan proje ilk etapta Beyoğlu, Fatih ve Eyüp’teki 3 yokuşta başlatılacak.

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Haberi

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği

Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talebi üzerine AYSAD tarafından, "Asansör Sektöründe Küresel Türk Markası; Değerlendirme ve Öneriler" raporu hazırladıklarını belirterek, raporu değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk asansör Sektörünün önemli boyutta ihracatının olduğunu ifade eden Targıt, 30'un üzerinde ülkede de montaj yapan firmalarının bulunduğunu kaydetti.

Ülke ihtiyacını karşılayan bir yerli asansör imal ve montaj kabiliyetinin varlığına işaret eden Targıt, küresel ölçekte yerli ve milli markalar çıkarmak için hem sektörü hem de yurt dışındaki global markaları detaylı incelediklerini, derlenen bilgiler ışığında yerli ve milli firma için 6 model önerisi hazırladıklarını belirtti. Her bir modelin, farklı ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda oluşturulduğunu aktaran Targıt, şu ifadeleri kullandı;

"Farklı alanlarda faaliyet gösteren...