17 / 04 / 2024

askeri alanlar eğitim kampüsü olacak mı

askeri alanlar eğitim kampüsü olacak mı

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü köşesinde "Paylaşılamayan askeri alanlar?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar..

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı yapmak için eğitim programlarından faydalanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 327 TL'ye çıkardı.

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Servcorp'tan Kanada için eğitim söyleşisi!

Hazır ofis ve esnek çalışma alanları sektöründe borsaya kote ilk şirketlerden olan Servcorp, müşterilerine farklı alanlarda eğitim ve seminerlerle destek olmaya devam ediyor.

İstanbul'daki eğitim alanlarının imarının değiştirildiği iddiaları mecliste!

İstanbul'da meri planlarda eğitim tesisi alanı olarak geçen parsellerin 2004-2013 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ticaret-konut hizmet alanları olarak değiştirildiğine dair iddialar TBMM gündemine taşındı..

Paylaşılamayan askeri alanlar ne olacak?

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü köşesinde "Paylaşılamayan askeri alanlar?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar..

Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi Ocak'ta açılacak!

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete girecek. Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, projenin detaylarını anlattı.

Kuleli Askeri Lisesi eğitim merkezi olacak!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okulların tarihi binalarının ne yapılacağına ilişkin bir süredir yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi. Kuleli Askeri Lisesi'nin Boğaz kenarındaki tarihi binası eğitim amaçlı kullanılacak.

Antalya Özel Önder Altıntaş Etüt Eğitim Merkezi açıldı!

Özel Önder Altıntaş Sanat Merkezi Resim Bale Müzik Kursu, eğitim alanlarına bir yenisini ekledi. Özel Önder Altıntaş Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi, iş dünyasının tanınan yüzleri ve yoğun davetli katılımı ile düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ankara Güzelkent'e Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi geliyor!

ETİMESGUT Belediye Başkanı Enver Demirel, yapımına başladıkları Güzelkent Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi'nde emekli konağı ve spor merkezi ile eğitim ve sağlık alanlarının yer alacağını söyledi.

Silifke'nin yeni imar planlarında sağlık ve eğitim alanları öncelikli!

Yeni imar planları çerçevesinde sağlık, eğitim ve park alanlarının öncelikli hizmet alanlarını teşkil ettiğini belirten Başkan Turgut, "Halkımızın dinleneceği, çocukların oynayacağı alanların arttırılması için imkanlar dahilinde çaba harcıyoruz. " dedi.

Çanakkale doğal sit alanları için eğitim toplantısı yapıldı!

Çanakkale doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardısı Osman Öztürk, toplantının açılış konuşmasını yaptı...

TOKİ eğitim projeleri danışmanlık ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eğitim yapıları yerleşim alanlarının uygulama projeleri hazırlanması 5 paket danışmanlık hizmet alımı işi hizmet ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek..

askeri alanlar eğitim kampüsü olacak mı Haberi

askeri alanlar eğitim kampüsü olacak mı

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü'nün bugün yayınlanan "Paylaşılamayan askeri alanlar?" başlıklı yazısı şöyle:


Daha önce de birkaç defa yazdım.Yazmaya da devam edeceğim.Çünkü özellikle büyük kentlerde okul yapacak arazi kalmadı.Bu yüzden, şehir içindeki boşalan tüm askeri alanlar eğitim kampüsü haline getirilmeli! Böylece, hem ranta kapı açılmamış hem de o yeşil alanlar korunmuş olur.


Peki, bu konuda gelinen son nokta ne?Askeri birliklerin pek çoğunun taşındığını görüyoruz. Hatta bazılarının belediyelere tahsis edildiğini de biliyoruz!


İşte bu konuda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi verdi:

“15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri alanların şehir dışına taşınması halinde bu alanların, öncelikle şehirlerde eksik olan eğitim, sağlık, kültürel tesis, yeşil alan olarak değerlendirileceği söylenmişti. Daha sonra da, Milli Savunma...