25 / 04 / 2024

Atatürk Barajı 2015 doluluk oranı

Atatürk Barajı 2015 doluluk oranı

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 54'e ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 54'e ulaştı. Özellikle nisan ayındaki yağışlara paralel olarak barajın su seviyesi yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği'nde arazi kaybı iddiası!

Sayıştay'ın 2015 yılı denetim raporuna göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bazı kuruluşlara metrekaresi 8, 25 ve 30 kuruşa kiraya verildiği ortaya çıktı.

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Atatürk Barajı öksüz kaldı!

GAP projesi içerisinde yer alan Atatürk Barajı'nın inşaatını yapan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı, spor yazarı Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül, 96 yaşında vefat etti.

Ümraniye Atatürk Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye İlçesi, Atatürk Mahallesi, 787 ada, 49 ve 50 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 12 Haziran 2015 tasdik tarihli tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Atatürk Havalimanı Euro Annies 2015'ten ödül aldı!

Euro Annies 2015 Ödülleri’nde İstanbul Atatürk Havalimanı, 'Avrupa’da en fazla yeni güzergaha sahip havalimanı' oldu. Güzergah sayısı 40'a çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı'na Euro Annies 2015'ten ödül!

Atatürk Havalimanı, Euro Annies 2015 Ödülleri’nde Avrupa'da en fazla yeni uzun menzilli güzergaha sahip havalimanı seçildi.

Kars Atatürk Mahallesi TOKİ kura 2015!

TOKİ ve Kars Belediye Başkanlığı ortaklığında hayata geçirilen Kars Atatürk Mahallesi projesinde 665 adet konut kurayla satışa sunuldu. İşte Kars Atatürk Mahallesi TOKİ kura 2015 detayları...

Atatürk Havalimanı Avrupa 4’üncüsü!

ACI Avrupa 2015 yılı Nisan ayı yolcu trafik raporu açıklandı. Rapora göre İstanbul Atatürk Havalimanı; 25 milyon ve üstü yolcu kapasiteli havalimanları arasında en hızlı yolcu artışı gösteren havalimanları arasında 4’üncü Sırada yer aldı.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 58'e ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu.

Atatürk Barajı 2015 doluluk oranı Haberi

Atatürk Barajı 2015 doluluk oranı

Devlet Su İşleri (DSİ) verilerinden derlenilenbilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nda doluluk oranı arttı. 


Özellikle nisan ayındaki yağışlara paralel olarak barajın su seviyesi yükseldi. Barajda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu. 


Atatürk Barajı'nda üç ayda rezerv edilen yaklaşık 4 milyar metreküp su, Türkiye'nin en yüksek barajı konumundaki Deriner Barajı'nın toplam rezerv kapasitesini ise ikiye katladı. 


Toplam suyunun üçte biri sulamada kullanılmak üzere ayrılan barajın kullanılabilir su kapasitesi 7 milyar metreküpe yaklaştı. 


"Su sıkıntısı yok" 


DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, yaptığı açıklamada, barajın su seviyesinin bölgedeki yağışlara göre normal olduğunu...