19 / 04 / 2024

Atatürk Barajı ne kadar dolu

Atatürk Barajı ne kadar dolu

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 54'e ulaştı. Özellikle nisan ayındaki yağışlara paralel olarak barajın su seviyesi yükseldi.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi için ihale yapıldı! Hangi firma ne kadar teklif verdi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi projesini kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının akıbeti TBMM'de!

Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Atatürk Barajı ne kadar dolu Haberi

Atatürk Barajı ne kadar dolu

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 54'e ulaştı.


AA muhabirinin Devlet Su İşleri (DSİ) verilerinden derlediği bilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nda doluluk oranı arttı.


Özellikle nisan ayındaki yağışlara paralel olarak barajın su seviyesi yükseldi. Barajda yaklaşık iki ay önce 532 metre civarında olan su kotu, 534 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 10 artışla yüzde 54 oldu.


Atatürk Barajı'nda iki ayda rezerv edilen yaklaşık 2 milyar metreküp su, Türkiye'nin en yüksek barajı konumundaki Deriner Barajı'nın toplam rezerv kapasitesine ulaştı.


Toplam suyunun üçte biri sulamada kullanılmak üzere ayrılan barajın seviyesi, aynı zamanda gelecek iki yılın su ihtiyacına yetecek düzeye yükseldi. Kullanılabilir...