28 / 03 / 2024

avanos nevşehir

avanos nevşehir

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" kuruldu.

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir Belediyesi konaklama ve ticaret imarlı kargir ev satacak!

Nevşehir İli Avanos Belediye Başkanlığı, Nevşehir Orta'da yer alan kargir evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul konaklama ve ticaret alanı imarlı.

Arsa alacaklara müjde! Nevşehir Avanos'ta 65 adet arsa satışta! Sakın kaçırmayın...

Nevşehir Nevşehir Avanos'ta 65 adet arsa ve 2 adet tarla İl Özel İdare'den satışa sunulacak. İhale, Nevşehir İl Özel İdaresi Zübeyde Hanım Caddesi No:59 İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

TOKİ Nevşehir Avanos başvuruları başladı!

TOKİ Nevşehir Avanos projesi kapsamındaki 45 adet konut için başvuru dönemi bugün başladı.

TOKİ Nevşehir Avanos kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Nevşehir Avanos'ta hayata geçirdiği projenin kura çekilişi yapıldı.

Nevşehir Avanos TOKİ'de yer teslimi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta inşa edilecek 324 adet konut ve 5 dükkanın yer teslimi yapıldı. İhaleyi kazanan firma ve TOKİ arasında imzalar atıldı.

TOKİ Nevşehir Avanos 324 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Nevşehir’in Avanos İlçesi Aydın Mahallesi’nde hayata geçirilen 324 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ'den Nevşehir Avanos'a 324 yeni konut!

TOKİ tarafından Nevşehir İli Avanos İlçesi Aydın Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 324 konut için ihale bugün yapılacak.

TOKİ Nevşehir Avanos 324 konut ihalesi 11 Nisan'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Nevşehir İli Avanos İlçesi Aydın Mahallesi'nde toplamda 324 adet yeni konut inşa edecek.

Nevşehir Avanos'ta halk imar planı hakkında bilgilendirildi!

Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı çalışmaları hakkında, halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşların görüşleri alındı.

Nevşehir Avanos'taki pazar yerine 11 dükkan yapılacak!

Nevşehir Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açık pazar yerindeki dükkanların yapımına devam ediliyor.

Nevşehir'in alt yapısı güçleniyor!

Nevşehir Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yeni Mahallede kilit parke yol çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Yeni Mahallede yıllardır stabilize olan yollar kilit parke ile döşeniyor.

avanos nevşehir Haberi

avanos nevşehir

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" ııi kurdu


Firma sahibi Güray Tüysüz, yaptığı açıklamada, çoksayıda medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya'nın cl sanatları merkezi konumundaki Avanos'ta çömlekçiliğin tarihinin çok eskilere dayandığını söyledi. Avanos'un, Hititler'den bu yana çömlek sanatında söz sahibi olduğunu ancak bu kadar köklü geçmişine rağmen bölgede bir çömlek müzesinin olmamasından üzüntü duyduğunu belirten Tüysüz, "Bölgeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, 'atalarınızdan kalan çömlekleriniz var mı? Onları görebilirmiyiz'sonıları bizde bir müze kurma fikri oluşturdu" diye konuştu.



Avanos'ta ailesinin 5 kuşaktır çömlek ve seramik işiyle uğraştığınıanlatan Tüysüz, ilçede Yeni Mahalle'deki atölyesinin altında bir kaya oyma müze oluşturmak amacıyla çalışmalara başladıklarını, bölgenin sit...