19 / 04 / 2024

avcılar dönüşüm

avcılar dönüşüm

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “İlçemizde riskli bina kalmayacak. Tahtakale, Yeşilkent ve Firüzköy’de kentsel dönüşüm yapılacak. Ancak dönüşüm, yerinde olacak, kimse yerinden yurdundan edilmeyecek” dedi.

Avcılar'da 5 katlı binalar 15 ile 18 katlı apartmanlara dönüştürülecek!

Kentsel dönüşümle yepyeni bir görünüm kazanmaya hazırlanan İstanbul'un deprem açısından en az güvenilen bölgesi Avcılar'da yeni projeler site bakışıyla hazırlandı. İlçede 5 katlı binalar 15 ile 18 katlı apartmanlara dönüştürülecek...

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kayseri Hacılar Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atılıyor!

Hacılar Belediyesi’nin yönettiği kentsel dönüşüm projesinin 2. etabında 4 bloğun daha temeli atılıyor.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ Bağcılar dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde start verilen kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yaptı.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Depremin Avcılar için ne kadar tehditkar olduğunun farkındayız. Başkan'ımız çok yoğun çalışıyor. Biz de takip ediyoruz. Hem kentsel dönüşüm hem de bir yandan yapı tespitleri yapılıyor" dedi.

Avcılar'daki riskli 140 bina kentsel dönüşüm bekliyor!

Avcılar’da 4 ay içerisinde 140 binada oturanlar ‘Kentsel dönüşüm’den yararlanarak yapılarını yenilemek için başvuru yaptı. Ancak yapıların yüzde 21'i için yıkım ruhsatı alınabildi. İtirazlar nedeniyle yıkım sürecinin 6 aydan çok daha uzun sürebildiği açıklandı.

avcılar dönüşüm Haberi

avcılar dönüşüm

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar’da depreme karşı bina güvenliğini artıracak projeleri uygulamaya koyduklarını söyledi. Benli, “Avcılar dönüşecek, ancak kimse yerinden edilmeyecek” dedi.

Mart ayında yapılan seçimlerle göreve gelen Benli, deprem bölgesinde yer alan Avcılar’da bina güvenliğiyle ilgili alınması gereken önlemlerle ilgili düzenlemeleri yaptıklarını ve ön çalışmayı tamamladıklarını dile getirdi. Riskli yapıları belirleyip tebligatlarını göndermeye devam ettiklerini belirten Benli, şöyle devam etti:

“Öncelikle Plan Proje Müdürlüğü’nü ve gerekli şeflikleri kurup bu departmanları güçlendirdik. Riskli yapıların tespit edilip, yerini yeni yapılara bırakması için halka tüm yardım ve danışmanlıkları veriyoruz. Belediye olarak harç da almıyoruz. Avcılar’ın depremden hasar alma nedeni heyelan bölgesinde yer alması. Bizim mutlaka hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz riskli bina kalmasını istemiyoruz. Güvenli alanların belirlenmesi, tatbikatlar üzerinde çalışıyoruz. Önce personele...