18 / 04 / 2024

avm mağazaları

avm mağazaları

Kovid-19 salgını sebebiyle cirolarında düşüş yaşayan markaların zarardaki mağazalarını kapatmak istemesi, AVM’leri farklı yollara itti. AVM yönetimleri ayrılmak isteyen markalara ‘bayiniz olayım, çıkmayın’ teklifini sunuyor.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Zeruj Mall Pendik AVM'de hangi mağazalar var? Zeruj Mall Pendik mağaza listesi!

Geçtiğimiz günlerde Pendik'te hayata geçirilen Zeruj Mall kapılarını açtı. Sadece kadınlara hizmet veren Zeruj Mall Anatolia AVM'de hangi mağazalar var? Zeruj Mall  Pendik AVM mağaza listesi...

Türkler, dünyanın en ünlü AVM’lerindeki mağazaları ucuza kapatıyor!

Pandemide mağazaları kapatıp geleneksel perakendeden kaçan Avrupalıların yerini Türkler dolduruyor. Dünyanın en ünlü AVM'lerinde Avrupalı kaçıyor, Türkler kiralıyor...

Haziran'a kadar AVM ve cadde mağazalarında yüzde 50 kira indirimi yapılmalı!

Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "AVM ve cadde mağazalarındaki kiralarla ilgili çözüm konusunda eksiklikler olsa bile, sorun bir şekilde çözüm noktasında bir yerlere gelebiliyor" dedi. 

Vega AVM mağaza listesi! 

Vega AVM mağaza listesi haberimizde yer alıyor. Peki Vega AVM'de hangi mağazalar var? İşte Vega AVM mağaza listesi...

Evidea Vega İstanbul AVM mağazası 25 Eylül'de açılıyor!

Evidea, perakende ağını genişletmek amacıyla mağaza yatırımlarını sürdürüyor. Evidea’nın Vega İstanbul AVM’deki mağazası 25 Eylül Cuma günü açılacak. Çamsan Park ve Sakarya Cadde 54’teki Evidea mağazaları da yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ciro artışında cadde mağazaları önde gidiyor!

Cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzerinde ciro elde eden firmaların oranının temmuzda yüzde 29’dan yüzde 55’e ulaştığını söyleyen Sinan Öncel, “Caddelerdeki kadar hızlı olmamakla birlikte AVM’lerdeki mağazaların cirolarında da iyileşme var'' diye konuştu.

Evidea Bursa CarrefourSA AVM mağazası açılıyor!

7 Mayıs'ta Meydan İstanbul'da, 1 Haziran'da AtlasPark AVM'de yeni mağazalarının kapılarını açan Evidea, yakında Bursa CarrefourSA AVM mağazasını da hizmete sunacak...

Sinan Öncel: AVM'lerle kirada anlaşamayan mağazalar kapatıyor!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen AVM mağazaları, düşen ziyaretçi sayısı nedeniyle ikinci kapatma listesini hazırladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cadde mağazalarında da bazı dükkan sahipleri pandemiye rağmen kılını kıpırdatmadı, kira indirimi yapmadı" dedi..

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

AVM'lerde kira sorunu: 60 marka mağazalarını açmadı!

1 Haziran tarihiyle beraber tüm AVM'ler kapılarını açtı. İstanbul’daki Forum İstanbul, Gaziantep’teki Primemall, Bodrum Midtown ve Forum Denizli AVM'lerinde ise 60 marka, kira anlaşmazlığına dikkat çekerek mağazalarını açmadı...

Kemal Baştürk: Mağazalarımızın yüzde 35'i açıldı!

Dün müşterilerini kabul etmeye başlayan alışveriş merkezlerinde hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk yaptığı açıklamada mağazalarının yüzde 35'inin açıldığını söyledi.

avm mağazaları Haberi

avm mağazaları

Kovid-19 salgını sebebiyle satışlarında tarihi düşük seviyeleri görmelerine karşın giderleri büyük oranda sabit olan markalar, ayrılmak istedikleri AVM’lerden ‘bayiniz olalım, kalın’ teklifi almaya başladı. Doluluk oranı düşük AVM’lerde söz konusu uygulamanın çok daha yaygın olduğuna dikkat çekiliyor.

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; geride bıraktığımız yıl uzun süre kapalı kalan AVM’lerin cirosu, 2019’a göre yüzde 30 geriledi. Sektöre göre değişmekle birlikte en sert düşüş ise hazır giyim markalarında yaşandı. Birleşmiş Markalar Derneği’ne (BMD) göre market, elektronik ve mobilya gibi sınırlı birkaç kategori dışında perakende ciroları ortalamada 2019’un yüzde 60’ına ancak ulaşabildi. Birçok AVM, kiralarda indirim desteği sağlasa da özellikle lüks markaları bünyesinde bulunduran büyük AVM’lerde desteğin sınırlı gerçekleşmesi ve açıklanmayan ortak giderler markaları zor duruma soktu.

Ortak giderlerin satışlarına oranı yüzde 10’lara...