29 / 03 / 2024

Avrasya tüp geçidi

Avrasya tüp geçidi

İhalesi 2008' de yapılan Avrasya tüp tünel geçişi projesinin 2015 sonunda tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek proje 2 katlı yapılıyor...

Avrasya tüp geçit projesi!

İstanbul Boğazı’nı tünelle geçme fikri, ilk kez 19. yüzyılda ortaya atıldı. Avrasya tüp geçit projesi için 2003 yılında bir ön fizibilite çalışması yapıldı. İşte Avrasya tüp geçit projesi tarihçesi...

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Son dakika haberine göre dün gece yarısından itibaren LPG'ye zam geldi. Brent petrolün geçtiğimiz Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmesine rağmen LPG'ye gelen zam mutfak tüpü fiyatlarını da etkiledi İşte son dakika zamlarının altında yatan nedenler...

Adana'da emlak ofisine operasyon! 314 tüp zehri ele geçirildi!

Adana'da emlak ofisine operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 314 tüp kobra yılanı zehri ele geçirildi.

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Avrasya tüp geçidi Haberi

Avrasya tüp geçidi


Avrasya tüp tünel geçişi!


İhalesi 2008'de yapılan Avrasya tüp tünel geçişi projesinin 2015 sonunda tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek proje 2 katlı yapılıyor.


Sadece lastik tekerlekli hafif vasıtaların geçeceği tünelin yapım ihalesini Türkiye'den Yapı Merkezi ile Güney Kore'den Skec-Samwhan-HasinNamkvvang-Kukdong şirketlerinden oluşan TKJV Türk-Kore Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.


Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) ismi ile çalışmalara başlayan girişimin projeyi 55 ayda tamamlaması bekleniyor. Yaklaşık 1,1 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek olan proje, yap-işlet-devret sistemine göre 25 yıl 11 ay ve 9 gün süreyle yüklenici firma tarafından işletildikten sonra kamuya teslim edilecek.


Avrasya tüp tünel geçişi, İstanbul Boğazı'nı deniz tabanının altından geçen 5.4 km uzunluğundaki iki katlı tünel ile birlikte toplam 14.6 km boyunca uzanan güzergahta, Kazlıçeşme...