25 / 04 / 2024

Avrupa İstatistik Ofisi

Avrupa İstatistik Ofisi

Avro Bölgesi'nde kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 1'e yükseldi.

Avrupa'da inşaat üretimi Eylül'de arttı!

İnşaat üretimi, eylülde bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 2, AB'de ise yüzde 1,7 artış kaydetti..

Avrupa'da inşaat üretimi 2018 Ocak'ta yavaşladı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi 2018 yılının Ocak ayında yavaşladı...

Almanlar kirada oturuyor!

Almanya, AB ülkeleri arasında vatandaşların konut sahiplik oranı en düşük ülke oldu. Alman vatandaşların yarıdan fazlası kira ödedi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi nisanda arttı!

19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. İnşaat üretimi, 2016 yılının nisan ayına kıyasla ise yüzde 3,2 arttı.

Avrupa'da inşaat üretimi arttı!

İnşaat üretimi, Avro Bölgesi’nde şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 6,9 ve AB'de yüzde 4,4 arttı.

Avrupa'da inşaat üretimi Kasım'da arttı!

19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, 2016 yılının kasım ayında ekim ayına kıyasla yüzde 0,4 yükseldi.

Avrupa'da inşaat üretimi Ekim ayında arttı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ekim ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 ve AB’de yüzde 0,4 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi değişmedi!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda bir önceki aya kıyasla değişmezken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,6 arttı.

Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 6 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) son açıkladığı verilere göre Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 6 azaldı.

Avrupa'da inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 6 geriledi.

Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 geriledi!

Avro Bölgesi'nde aralık 2014 inşaat üretimi aylık bazda yüzde 0,8, yıllık bazda yüzde 3,5 azaldı Avrupa Birliği'nde ( AB ) ise yüzde 0,5 geriledi.

Avrupa yılın ilk çeyreğinde beklentilerin altında büyüdü!

Bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe göre Avro bölgesi yüzde 0,2, Avrupa Birliği (AB) yüzde 0,3 ile beklentilerin altında büyüdü. Yıllık bazda ise GSYH, Avro bölgesinde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,4 arttı.

Avrupa Birliği'nde konut fiyatları düştü!

AB konut fiyatları yüzde 0,1 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisinden (Eurostat) yayınlanan verilere göre, konut fiyatları 2013 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Avro bölgesinde yüzde 1,4, AB'de yüzde 0,1 geriledi.

Türk ekonomisinin yıllık bazda ikinci çeyrek büyüme rakamı yüzde 4,4!

Türkiye, Avrupa ülkelerinin tamamından daha iyi bir performans sergiledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk ekonomisinin yıllık bazda ikinci çeyrek büyüme rakamını yüzde 4,4 olarak açıkladı.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi Haberi

Avrupa İstatistik Ofisi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi'nin kasım ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayınladı. Yayınlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde ekim ayında yüzde 0,7 olan yıllık enflasyon, kasım ayında yüzde 1'e yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avro Bölgesi'nde kasım ayındaki enflasyonun ana bileşenleri incelendiğinde, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 2 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Bunu yüzde 1,9 ile hizmetler, yüzde 0,4 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde eksi 3,2 ile de enerji izledi.

Öte yandan, Avro Bölgesi'nde para politikasını yürütmekten sorumlu olan Avrupa Merkez Bankası (ECB), bölgede fiyat istikrarını sağlamak için yüzde 2'nin hemen altında ancak yüzde 2'ye yakın seviyede enflasyon hedefliyor.

Yıllık enflasyonun ECB'nin hedefinin çok altında kalması ise dikkati...