26 / 04 / 2024

Avukat Fatma Dilşad Yelken

Avukat Fatma Dilşad Yelken

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğindeki değişiklikler nelerdir?

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğindeki değişiklikleri, Av. Fatma Dilşad YELKEN www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in o yazısı..

İşte ön ödemeli konut satış sözleşmelerindeki yeni düzenlemeler!

Av. Fatma Dilşad YELKEN, emlakkulisi.com okurları için ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılan son düzenlemeleri kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in yazısı..

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Dilşad Aslaner ve Efe Kağan Hızar kuruldu.

Fatma Girik Bodrum'daki villası için 40 milyon TL istiyor!

Bodrum'da 20 sene yaşadığı villayı satışa çıkartan Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik villası için 40 milyon TL istiyor.

3 Adım Gayrimenkul Yapı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3 Adım Gayrimenkul Yapı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Hayri, Fatma Songurtekin ve Mahmut Başkara ortaklığında kuruldu.

İş insanlarının gayrimenkul kavgasında ateş açan avukat tutuklandı!

İstanbul’da iş insanı Engin M. ile yaşadığı arbede sırasında, tabancayla holding sahibinin şoförünü bacağından vuran Avukat İbrahim S., ifadesi sonrasında tutuklandı. Olayla ilgili yeni ayrıntılar öğrenildi.

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Bank Asya ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı Orhan Karakuş’un Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı, Ankara’da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu belirlendi.

Mahmut Asmalı'nın annesi Fatma Asmalı son yolcuğuna uğurlandı!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı bugün son yolculuğuna uğurlandı...

Mahmut Asmalı'nın annesi Fatma Asmalı vefat etti!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı vefat etti. 

Ak Yapı’nın acı günü! Hacı Fatma Asmalı vefat etti!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı vefat etti.

Kentsel dönüşümde çoğunluk kararına karşı hukuki başvuru yolları!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk kararına karşı hukuki başvuru yolları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı..

7 adımda kentsel dönüşüm rehberi!

Kentsel dönüşümü sürecinde neler yapacağımızı biliyor muyuz? Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz ile adım adım bu süreci inceledik.

6306 sayılı kanuna göre kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "6306 Sayılı Kanuna Göre Kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Siirt kentsel dönüşüm bekliyor!

Siirt Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, birim amirleriyle, Ulus Mahallesi’nde yapılan halk toplantısında bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sorunlarını ve bölgedeki kentsel dönüşüm sorununu konuştu.

Kentsel dönüşümde hukuksal düzenlemelerde arsa payının önemi!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde hukuksal düzenlemelerde arsa payının önemi" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Avukat Fatma Dilşad Yelken Haberi

Avukat Fatma Dilşad Yelken

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İTİRAZ YOLLARI VE İPTAL DAVALARI


Kentsel Dönüşüm süreci 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesi ile başlamış olup sürecini başlaması ile birlikte riskli yapı  riskli alanı rezev alanı gibi yeni kavramlar ile bunların tespitlerine yönelik itiraz ve dava yolları da süreç ile birlikte ortaya çıkmıştır. 


6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunun 3. maddesinde riskli yapı tespiti ya

pılmıştır. Bu madde uyarınca Bakanlıkça veya İdarece, yapılan/yaptırılan riskli yapıya ilişkin bir rapor düzenlenir ve  tespit edilen yapıyla ilgili ayni hak şahsi hak sahiplerine “risk tespit raporu” adı verilen bu rapor tebliğ edilir. Yasa uyarınca malikler ve temsilcileri tespit raporunun tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki “İl Müdürlüğü”ne dilekçe ile itiraz edebilirler. 


Malik veya yasal temsilcileri...