29 / 03 / 2024

Aydos Kalesi kaç yıllık

Aydos Kalesi kaç yıllık

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Tarihi Aydos Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir tepe üzerinde yükselen ve "İstanbul'un fethinin başladığı yer" olarak bilinen Bizans eseri Aydos Kalesi'nin, 4 yıldır süren restorasyonunda sona gelindi.

Aydos Country'de 50 konuta özel yeni yıl kampanyası!

Aydos Country’de Sinpaş ve Arı Leasing’in geliştirdiği ‘konutta finansal kiralama sistemi’ ile evinizi bankasız, kredisiz kolayca alabilirsiniz. Sinpaş’ın bu kaçırılmayacak yeni yıl kampanyası sadece 50 konutla sınırlı...

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Aydos Ormanı yapılaşmaya mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydos Ormanı'nın büyük ölçekli imar planlarını değiştirdi. Orman Aydos Kalesi, lokanta, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, gezi yolu, açık otopark gibi günübirlik tesis yapılaşmasıyla karşı karşıya.

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Kalesi kaç milyon TL'ye yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya'nın Mayıs ayında Meclis Başkanlığına sunduğu Ankara Kalesi ne ilişkin soru önergesine cevap geldi. Yanıta göre Ankara Kalesi için bütçeden 10 milyon TL'den fazla para ayrıldı.

Sinpaş Aydos Country'de aylık 2 bin 30 TL taksitle!

Sinpaş GYO, İstanbul Anadolu Yakası’nın en hızlı gelişen bölgesi Sancaktepe’de hayata geçirdiği Aydos Country projesinde ev sahibi olmak isteyenlere yeni ödeme seçenekleriyle kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor

Aydos Kalesi kaç yıllık Haberi

Aydos Kalesi kaç yıllık

İstanbul Anadolu yakasındaki Aydos Ormanları içinde yer alan 800 yıllık Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


KALE BURÇLARI RESTORE EDİLDİ

Belediyenin, Aydos Kalesi’ni gelecek nesillere aktarmak için İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü işbirliği ile rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışması kapsamında ilk önce, 2009-2012 yılları arasında kalenin sur ve burçlarının açığa çıkarılmasına yönelik kazı çalışmaları yapıldı. Ardından 2017 yılına kadar projelendirme ve restorasyon faaliyetlerine devam edildi. Çalışmalar kapsamında kalenin sur duvarlarının ve burçlarının restorasyonu tamamlandı. İçerisindeki yaşam alanlarının ortaya çıkarılmasına yönelik başlayan arkeolojik kazılarsa halen devam ediyor. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin söz konusu projeye ilişkin Hürriyet’e şu bilgileri verdi:


“Plan tadilatı sadece Aydos Kalesi...