25 / 04 / 2024

ayıplı konut nedir

ayıplı konut nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda inşaatı tamamlanan binada ev aldığını belirten okuyucu, eve taşındığını ama evde bazı aksaklıklar olduğunu belirtti. Okuyucu, bu durumda müteahhidin sorumluluğu olup olmadığını sordu.

Evinde gizli ayıp olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper '2009’da banka kredisi ile ev almıştık. Yan daireyi alan kişi, bizim evin bir bölümünün kendi dairesine ait olduğunu söylüyor. Projeye baktım, kişi haklı. Şimdi biz ne yapmalıyız?' sorusunu yanıtladı.

Eksik teslim edilen konut sorunları artık çözüme kavuşturulmalı!

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Ayıplı konutta tüketici hakları!

Ayıplı konut, imar planı, imar planına uygun jeolojik raporu, mimari projesi, tesisat projeleri bulunmayan konutlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki yeni tüketici kanununa göre, ayıplı konutta tüketici hakları nelerdir?

Konutlarda "ayıp" nedir?

Konuttaki "eksik iş" ile "ayıp" hukuksal olarak aynı anlama gelir mi? Satın aldığınız konut, ayıplı veya eksik imal edilmiş ise haklarınız neler? Bu hakların kullanılmasında uyulması gereken usul ve süreler önemli mi? Ayıp-eksik iş nedeni açılacak davala

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

QNB Finansbank'tan 180 ay vadeli konut kredisi...

Türkiye’de konut kredilerinde uygulanan 120 ay vade artık vatandaşların ihtiyaçlarını maalesef karşılamaz oldu. Buna göre, konut kredisi kullanmak isteyenler için uzun vade arayanlara fırsat QNB Finansbanktan geldi. QNB Finansbank müşterileri 180 ay vadeli konut kredisini duyurdu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Kocaeli’de yüzde 25 peşinat ve 72 ay vadeyle konut satışı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli'de yüzde 25 peşinat 72 ay vade ile konut satacak. Söz konusu satış açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. İşte TOKİ'nin Kocaeli'de satışa çıkardığı konutların yer aldığı bölgeler...

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

DAP Yeni Levent’te 1.99 faizli 60 ay vadeli konut fırsatı! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından hayata geçirilen Yeni Levent’te atışlar devam ediyor. Yeni Levent’te ev almak isteyenlere 1.99 faizli 60 ay vadeli konut fırsatı sağlanıyor. 

Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut fırsatı!

İstanbul'un en gözde lokasyonları arasında yer alan Kemerburgaz'da inşa edilen Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut sahibi olunabiliyor.

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mallar nelerdir?

Ayıplı mal nedir, ayıplı mallar nelerdir? Alınan ürünlerden hangileri ayıplı mal kategorisine girmektedir. İşte detaylar!

TOKİ'nin o il için başvuruları yarın sona eriyor! O parayı ödemeden 240 ay vadeyle konut fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi başvuruları yarın sona eriyor. Ankara TOKİ için 240 ay vade sağlanıyor. 

TOKİ Bitlis Beşminare projesinde 1.641 TL taksit ve 180 ay vadeyle konut fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor. Projeden 1.641 TL taksit ve 180 ay vadeyle konut sahibi olunabiliyor. 

ayıplı konut nedir Haberi

ayıplı konut nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda inşaatı tamamlanan binada ev aldığını belirten okuyucu, eve taşındığını ama evde bazı aksaklıklar olduğunu belirtti. Duvarların rutubet içinde olduğunu aktaran okuyucu, bu durumda müteahhidin sorumluluğu olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Bu gibi durumlara oldukça fazla rastlanıyor. Bu durum mutlaka duvarların rutubetlenmesiyle yaşanmayabilir. Tesisatta bozulma, kapı pencerelerde deformasyon, zemin kaplamasında esneme gibi durumlar görülebilir. Kullanım esnasında ortaya çıkan ayıplara ‘gizli ayıp’ denir ve 5 yıl içinde oluşan bu ayıplardan müteahhit sorumludur.

Ancak bu konuda dikkat edilecek bir husus, oluşan ayıpta kullanıcının kusurunun bulunmaması. Örneğinİ zeminin esnemesinde kötü kullanım yapılmışsa, ahşap parke üzerine su dökülüp deforme olmasına sebep olunmuşsa bu durumda müteahhit sorumlu sayılmaz.

***

Fakat gerçekten ayıplı bir mal söz konusuysa müteahhit aleyhine...