23 / 04 / 2024

aynen taksim

aynen taksim

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Taksim nedir?

Taksim nedir? Medeni Kanun'un Mülkiyet kısmında da yer taksim yani paylaşma konusu hakkında bilgi almak ve taksim nedir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Aynen taksim nedir? İşte detaylar!

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılması için ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davasında satış!

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedelinin paylaştırılmasına ortaklığın giderilmesi davası deniyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında satış nasıl olur?

İzale-i şuyu davası masrafları 2015!

İzale-i şuyu davası, gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi için açılıyor. Davanın bazı masrafları oluyor. İşte, izale-i şuyu davası masrafları 2015!

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz!

Gayrimenkule ortak olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılan ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

İzale-i şuyu davası hangi durumlarda açılır?

İzale-i şuyu; taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi işlemine deniyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi durumlarda açılır?

İzale-i şuyu davaları ne kadar sürer?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylaştırılması işlemine izale-i şuyu deniyor. Peki, izale-i şuyu davaları ne kadar sürer?

İzale-i şuyu davası nerede açılır?

Ortaklığın giderilmesi anlamına da gelen izale-i şuyu bir taşınmaz mala sahip hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılmasıdır.Peki izale-i şuyu davası nerede a

Ortaklığın giderilmesi davası nerede açılır?

Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılan ortaklığın giderilmesi davası nerede açılır?

İzale-i şuyu davası harcı ne kadar?

Bir taşınmaz mala sahip hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Peki, izale-i şuyu davası harcı ne kadar?

Hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası!

Paydaşlar, mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için dava açabiliyor. Peki hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi örneği!

Ortaklığın giderilmesi davası, gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi örneği...

Taksim Meydanı projesinin ilk etap ihalesine 11 firma katılacak!

Taksim'de yapılacak altgeçit için teklif verecek 11 firma belli oldu. Mimarlar "Altgeçit meydanın can damarını kesecek" diyor

aynen taksim Haberi

aynen taksim

Aynen taksim nedir? Aynen taksim ne anlama gelir? sorularının yanıtları aranıyor. İşte Aynen taksim hakkında merak edilen o detaylar…

AYNEN TAKSİM NEDİR? AYNEN TAKSİM NE DEMEKTİR?

Hisseli bir taşınmaza sahip olan hissedarların yani kişilerin, dava açarak malın aynen taksim edilmesini, verilmesini talep etmelerine aynen taksim işlemi denilmektedir.

Aynen taksim işleminin belirlenen bazı esasları mevcuttur. Bu esaslar da Medeni Kanun esasları kapsamında yer alıyor. Taksim, ortak mülkiyete konu olan mallarda ortaklığın sona erdirilmesi sureti ile her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaşılması, pay edilmesi işlemi olarak bilinir.

Aynen Taksim işlemine dair vatandaşlar birçok soru sorulmaktadır. Aynen taksim şartları nelerdir, Aynen taksim zorunlu mu, taksim harcı ne kadardır? şeklinde sorular gelmektedir. İşte Aynen taksim işlemine dair merak edilip araştırılan o ayrıntılar…

AYNEN TAKSİM ŞARTLARI...