28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu ve meclis üyelerinin imar yargılaması başladı

Aziz Kocaoğlu ve meclis üyelerinin imar yargılaması başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin imar düzenlemeleriyle ilgili "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Aziz Kocaoğlu'ndan yatırım açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP'nin "Yatırımı biz yaptık" iddialarına cevap verdi. Kocaoğlu, “Metroyu 11 kilometreden 179 kilometreye uzattık” dedi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Ankara çıkarması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in onay bekleyen projeleri için gittiği Ankara'da bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle toplantılar yaptı.

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir projelerine yakın takip!

Yakından takip ettiği proje ve yatırımlar için sık sık sahaya inen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 ilçenin 386 mahallesinde sürdürülen "Toptan Çözüm" çalışmalarını denetledi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir'e 30-35 bin kişilik stat lazım!

"İzmir Spor Tarihi Sempozyumu"nda açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in uluslararası müsabakalar için en az 30-35 bin kişilik bir stada acil olarak ihtiyacı var" dedi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Otogar-Halkapınar metrosu açıklaması!

Menemen Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır Bakanlık tarafından yapımı beklenen Otogar- Halkapınar metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Aziz Kocaoğlu'ndan evinizi satmayın uyarısı!

28 Aralık’ta Örnekköy 1. Etap yapım ihalesine çıkacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Eğer çok naçar kalmazsanız, hayati bir ihtiyacınız yoksa, yerinizi satmayın." dedi.

Aziz Kocaoğlu'ndan müteahhitlere çağrı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirli müteahhitlere, “Biz vatandaşlarımızla uzlaşarak, kentin dokusuna uygun model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, riski ve kazancı paylaşın” çağrısında bulundu. 

Aziz Kocaoğlu'dan İzmir'e 35 bin konutluk dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e 35 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi müjdesi verdi. 

Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesinin muhtarlarını makamında ağırladı. Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı.

Aziz Kocaoğlu Uzundere'deki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

İZMİR'de, yerinde kentsel dönüşüm yapılan Uzundere projesinde binalar 8. kata kadar yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Mavişehir tartışmasına 10 soru ile cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

İller Bankası ve Çevre Şehircilik'ten Aziz Kocaoğlu'na yanıt!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasını eleştiren Aziz Kocaoğlu'na İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i İstanbul’a benzetmeyin!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkması Başkan Aziz Kocaoğlu’nu isyan ettirdi. Başkan Kocaoğlu ‘Yazıktır bu kente’ diyerek tepkisini gösterdi.

Aziz Kocaoğlu ve meclis üyelerinin imar yargılaması başladı Haberi

Aziz Kocaoğlu ve meclis üyelerinin imar yargılaması başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili ve CHP'li üyelerinin aralarında bulunduğu 128 sanığın imar düzenlemeleriyle ilgili olarak "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 1-3 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya başlandı. Kocaoğlu ifadesinde, "16 büyükşehir belediyesinde bu tür davalar görülmüş mü" diye sordu.


İzmir'de, 2009-2011 yılları arasında, Karabağlar ilçesi Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde, "ortaokul alanı" iken, "eğitim ve sosyal tesis alanı" olarak yapılan değişiklikte, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görüşünün alınmadığı, yine aynı ilçede "Park jeolojik yapı yasaklı koruma alanları" ve "orta yoğunluklu konut alanı" olarak belirlenmiş bölgenin ölçeklere uyulmadan konut alanı olarak belirlendiği, Buca ilçesindeki bir arazide "arka bahçe mesafesi"ne uyulmadığı, Seferihisar'daki arazilere de "kıyı imar planı"na aykırı imar uygulaması yapıldığı...