19 / 04 / 2024

badana kanunu nedir

badana kanunu nedir

Türkiye'de 3 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan boya sektörü, yıllık 6,5 litre olan bireysel tüketimi iki katına çıkarmak için harekete geçti.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

badana kanunu nedir Haberi

badana kanunu nedir

Türkiye'de 3 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan boya sektörü, yıllık 6,5 litre olan bireysel tüketimi iki katına çıkarmak için harekete geçti. Bu amaçla Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ilk kez sektörün sorunlannı ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırladı. A.T. Kearney işbirliği ile hazırlanan 'Türkiye Boya Sanayi Gelişim Raporu'nda Türkiye'nin Avrupa'nın beşinci büyük boya pazan olmasına karşın bireysel tüketimin azlığına dikkat çekiliyor. Avrupa'da ev boyamanın bireysel bir hobi olarak görüldüğünü ve hükümetlerin kanunla ev sahiplerine üç yılda bir boyama şartı getirdiğini vurgulayan BOSAD Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Türkiye'de ise bir evin içinin ortalama boyanma aralığı beş yılda bir. Biz de tüketimi AB seviyesine çıkarmak için bu tarz bir kanun talep ediyoruz" diyor. Gelişmiş ülkelerde 'do it yourself (kendin yap) slogamyla boya...