16 / 04 / 2024

bağcılar kentsel dönüşüm projeleri

bağcılar kentsel dönüşüm projeleri

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Şehr-i Bağcılar ve THY Sitesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Bağcılar’ın “yeni yaşam alanı” Şehr-i Bağcılar ve THY sitesinin temel atma töreni yapıldı.

Bağcılar Aseda Konutları kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Bağcılar vizyon şehri olma yolunda ilerlerken, kentsel dönüşüm projesi de emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Demirkapı Mahallesi’nde 5 bloklu 168 daireli konutların yıkımı törenle gerçekleştirildi.

Bağcılar kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Bağcılar Belediyesi’nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi.

Bağcılar kentsel dönüşümle gelişiyor!

Türkiye nüfusunun yüzde 1’inin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı.

Bağcılar'da 621 konut yıkıldı!

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildiği süreçte, riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda aylık 735 lira yardımda bulunuldu.

Bağcılar'da 144 dairelik dönüşümün temeli atıldı!

BAĞCILAR'da kentsel dönüşüm devam ediyor. Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 2 bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek otoparklı ve asansörlü iki blok inşaatının temeli dualar eşliğinde atıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar’da kentsel dönüşüm ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteğiyle devam ediyor. İlçe sakinlerinin depreme dayanıklı ve otoparklı inşaatlara kavuştuğu Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’nde 144 daireli 2 bloğun temeli dualar eşliğinde atıldı.

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’ndeki 2 bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek otoparklı ve asansörlü iki blok inşaatının temeli dualar eşliğinde atıldı. Söz konusu kentsel dönüşüm projesi, 144 daireden oluşacak.

Bağcılar'da 18 bina ve 184 bağımsız birim yıkıldı!

Bağcılarlıların destek verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yaşam alanları kurmak için yıkımlar yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törende Bağcılar'daki 18 bina ile 184 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi.

Bağcılar'da 1394 riskli yapı yıkıldı!

Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Projesi ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteğiyle devam ediyor. İlçede toplam 1394 riskli yapı, konut ve işyerinin yıkımı gerçekleştirildi...

Bağcılar yenilenen konutlarıyla dikkat çekiyor!

TÜİK'in, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre ülkemizin yüzde 1 'inin yaşadığı Bağcılar, son yıllarda mimari, sosyal ve kültürel alanlarda kentsel dönüşüm yaşıyor.

Bağcılar'ın cefasını çeken sefasını da sürecek!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını da hatırlatarak, projeyi ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteği ile sürdürdüklerini de söyledi

Bağcılar'da 14 bina ile 52 bağımsız bölüm yıkıldı!

Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi'ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

Bağcılar'da 14 bina ve 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi!

Bağcılar kentsel dönüşümle yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi’ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm sorunu: Sitenin hurdası satıldı!

Bağcılar’daki 284 daireli Asburçaklar Sitesi sakinlerinden kiminin elektriği kesik, kiminin ise doğalgazı. Sebebi “riskli” sitede başlanması planlanan kentsel dönüşüm. Hak sahiplerine “Evlerinizden çıkın” dayatmasında bulunuluyor, vatandaşlar salgın günlerinde nereye gideceklerini bilemiyor. 

bağcılar kentsel dönüşüm projeleri Haberi

bağcılar kentsel dönüşüm projeleri

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydınlık Gazetesi'nden Gökhan Büyük'ün haberine göre; Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın otopark sorunundan kentsel dönüşüm çalışmalarına, gençler için yapılan çalışmalardan İBB tarafından yapımı durdurulan yurt binasına, yeşil alan çalışmalarından Bağcılar Belediyesi’nin İBB ile olan iletişimine ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine kadar pek çok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını ileri süren Lokman Çağrıcı, İBB’nin 16 milyona hizmet sloganıyla yola çıktığını fakat siyasi bir bakış içinde olduğunu dile getirdi. Sözlerine kısaca Bağcılar’ın tarihçesini anlatarak başlayan Çağırıcı, kendisine yöneltilen soruları şu şekilde yanıtladı:

Bağcılar, İstanbul’un en fazla nüfusa sahip ilçelerinden biri. Beklenen büyük İstanbul depremine Bağcılar’ı nasıl hazırlıyorsunuz? Kentsel dönüşüm nasıl...