17 / 04 / 2024

Bağcılarda kentsel dönüşüm çalışmaları

Bağcılarda kentsel dönüşüm çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bağcılar'da müteahhitle anlaşan vatandaşlara ait 14 binadan oluşan 52 daire yıkılıyor. Yıkım, davullu zurnalı açılışla başladı...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da ilçe sakinlerinin yüzde 85'i. güvenli adımlarla devam eden Kentsel Dönüşüm Projesine destek veriyor. İlçede kentsel dönüşüm uygulamaları yüzde yüz mutabakatla gerçekleştirilirken, dönüşümde 410 konut yenilendi, 192 riskli yapı yıkıldı.

Göztepe Mahallesi'nde 4 Ağustos'ta 12 bina yıkılacak!

5 Ekim 2012 tarihinde "Dönüşüm Başlıyor" sloganı ile başlayan kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor. Bu kapsamda 4 Ağustos 2014 (Pazartesi) saat 11.00'de Göztepe Mahallesi Barınkent Sitesi 7 Blok 5 bina olmak üzere toplam 12 binanın yıkımı gerçekleşecek...

Lokman Çağrıcı: 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim yenilenecek!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, herkesin bulunduğu yerde kalması amaçlanıyor dedi...

Kadir Topbaş: Üsküdar yerinde dönüşümle tekrar ayağa kalkacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar' da, Esenler'de ve Beyoğlu'nda olduğu gibi, kimseyi mağdur etmeden yerinde dönüşüm yaparak Üsküdar' ı yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi...

Bağcılar'ın modern dönüşümü sürüyor!

Bağcılar, son yıllarda gerçekleştirilen projeler, eğitim ve raylı ulaşım yatırımları ve kentsel dönüşüm hamlesiyle bir cazibe merkezine dönüşüyor. Başkan Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlattı...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da Kemalpaşa Mahallesindeki 82 daireli 19 binanın yıkımı davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Yıkımdan sonra 2 bin 450 metrekarelik alanın 1500 metrekaresi yeşil alan olmak kaydıyla otoparklı ve asansörlü 144 daire yapılacak...

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

TOKİ Burdur kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Yeni projeler için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Burdur kentsel dönüşüm projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Bağcılarda kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Bağcılarda kentsel dönüşüm çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bağcılar'da müteahhitle anlaşan vatandaşlara ait 14 binadan oluşan 52 daire yıkılıyor. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 18 ayda yeni binaların teslim edileceğini, bu zaman süresinde de kira desteği yapılacağını söyledi. Yıkım, davullu zurnalı açılışla başladı. 


Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor. Yıkılacak binaların önünde tören düzenleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, binaları yıkıp yerine yenileri yapmakla kalmayıp sosyal alan oluşturduklarını söyledi. 


Çağırıcı, "Aynı zamanda otoparkıyla, asansörüyle sosyal ve kültürel alanlarıyla yeni yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Burada 52 birimden oluşan 14 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. İki bloktan oluşan 741 metrekare oturum alanlı bin 350 metrekaresi yeşil alan olacak. Binalar kurulduktan sonra bu alanın yüzde 65'i yeşil alan olacak. 


 Kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin değerinin arttığını belirten Çağırıcı, "Örnek...