20 / 04 / 2024

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığını, yatırım tutarının 20 milyar dolara çıkacağını açıkladı.

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ticari ilişkilerin geleceğini değiştirecek!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi ticareti nasıl etkileyecek?

829 kilometreden oluşan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi 30 Ekim'de açıldı. Peki, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi ticareti nasıl etkileyecek?

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bugün açılıyor!

Tarihi İpek Yolu, demiryolu hattıyla yeniden hayat buluyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında bugün ilk resmi tren seferi gerçekleşecek. 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne ilişkin, "İnşallah kısa sürede bitirerek Londra'dan, Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 19 Temmuz'da görüşülecek!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Bakanlar Toplantısı, 19 Temmuz'da gerçekleşecek. Toplantıda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi görüşülecek.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Haziran'da devreye giriyor!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Haziran'da devreye gireceğini söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Buradan ürettiğimiz ürünleri bir lojistik merkezinden kalkarak dünyanın her yerine gönderebilir hale geleceğiz" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi bitiyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi artık bitiyor, bunun dönüşü yok. Bu proje Kars'ın da bölgenin de kurtuluşu." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi çok önemli!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 kenti kapsayan cazibe merkezleri açısından önemli" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ulaşım 2017'de başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

BTK Demiryolu Projesi 7. Üçlü Koordinasyon toplantısı yapıldı!

Bakan Yıldırım: "BTK Projesi, Kafkas bölgesinin ekonomik entegrasyonu sağlamasının yanında Çin'den Avrupa'ya uzanan tarihi İpek Yolu'nun da yeniden hayata geçirilmesi anlamına geliyor" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 6. Bakanlar üçlü toplantısı yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'yle ilgili, "Bu bir uluslararası, bölgesel işbirliği projesidir. Refah ve kalkınma projesidir" dedi...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Kazakistan Avrupa'ya açılıyor!

''Kazakistan, Avrupa'ya ihracatında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunu da kullanacak'' -Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Primbetov: ''Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bizim Avrupa'ya açılan kapımız olacak''...

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi! Sadece bir ilçeye tam 309 yeni konut geliyor!

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi geldi. Sadece bir ilçeye tam 309 yeni konut geliyor... İşte TOKİ Kars 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesi TBMM'de!

Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bergama-Soma Demiryolu projesi meclis gündeminde!

Bergama-Soma Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ödemiş-Kiraz Demiryolu projesi mecliste!

Ödemiş-Kiraz Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arifiye-Karasu demiryolu projesi için 825 milyon TL ödendi!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Arifiye-Karasu demiryolu projesi dudak uçuklattı. 2 yılda 360 milyon TL'ye bitirilmek üzere ihale edilen demiryolu için 8 yılda 825 milyon TL ödeme yapıldı. Sadece yüzde 23’ü bitirildi. 

Aksaray - Ulukışla Demiryolu Projesi'nin akıbeti TBMM'de!

Aksaray- Ulukışla Demiryolu Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakırcı Yapı Topkapı projesi geliyor! Yeni proje!

Bakırcı Yapı ve Gayrimenkul Ticaret A.Ş. Topkapı projesi için start verdi. Proje için ÇED süreci başladı.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi Haberi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye ve Azerbeycan arasındaki ticari ilişkiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İbrahim, Amasya Üniversitesince İpekköy Kampüsü'nde düzenlenen "Azerbaycan'ın 100. Yılı Türkiye İlişkileri ve Bölgesel Güvenlik" konferansında konuştu. İbrahim, Azerbaycan ve Türkiye'nin tek millet, iki devlet olduğunu, bunun iki devlete de güç kattığını belirtti.

Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığını dile getiren İbrahim, "Bugün Azerbaycan, Türkiye'nin en büyük yatırımcısı. Bu yılın sonunda Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır. Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek gözüyle bakılan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, iki kardeş ülkenin iş birliği sayesinde hayata geçti. Bu projelerle bölgeye ekonomik kalkınmanın geleceğine inanıyorum" dedi.

Amasya Valisi Osman Varol...