26 / 04 / 2024

Ballıkuyu Projesi

Ballıkuyu Projesi

Sekiz bin 500 yıllık geçmişiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor...

Diyarbakır Üçkuyu TOKİ 2019 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 2019 projesi yarın satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu projesi yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçecek otoyol projesi TBMM'de!

Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçecek otoyol projesi için ÇED olumlu raporu verilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu projesi 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 2019 başvuru şartları ve detayları neler? İşte Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu TOKİ 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla....

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu başvuruları 31 Aralık'ta sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Üçkuyu projesi için başvurular 31 Aralık'ta sona eriyor.

Üçkuyu TOKİ 3. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 3. Bölge projesi için başvurular 13 Aralık-31 Aralık 2018 tarihileri arasında kabul edilecek.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 1. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 1. Bölge projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Konya, Aksaray ve Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Hirfanlı Tatlı Su ve Tuz Gölü Tuzlu Su Deşarj Hattı, Kayseri-Konya-Seydişehir/Tuz Gölü Doğal Gaz Boru Hattı, Tuz Gölü Yüzey Tesisleri ve 48 Adet Kuyu Projesi kapsmında 3 ilde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırışacak. 

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu kurası 2018!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 2. 3. Bölge projesi kapsamında yer alan 428 adet daire kura ile satışa çıkarılıyor. 

Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu TOKİ başvuruları başlıyor!

Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 808 Konut Projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Aden Ballıkpınarı: Özgür çocuklara yepyeni konut projesi!

Günümüzde ebeveynlerin olmazsa olmazlarından biri de çocuklarının doğa ile iç içe büyümesi. Onların doğa ile bir, güvenli ve evcil dostlarıyla mutlu bir hayat sürmesi… Ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarını düşünerek Ankara’da hayat bulan Aden Ballıkpınarı ise bu bakış açısının adeta bir dışa vurumu.

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşümle kurtulacak!

İzmir Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Projede sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı, parklar ve yeraltı otoparkları yer alacak.

Kentsel dönüşümde sıra Ballıkuyu'ya geldi!

Uzundere'de kentsel dönüşümün temellerini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ballıkuyu'da 48 hektarlık alan için kolları sıvadı.

Ballıkuyu Projesi Haberi

Ballıkuyu Projesi

Sekiz bin 500 yıllık geçmişiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor. 


PAGOS Dağı üzerinde kurulan Kadifekale ve yalan çevresindeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için titiz bir çalışma başlatıldı. Kadifekale'den Agora-Bayramyeri'ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı'nı kapsayan 270 hektarlık alanın Turizm bölgesi' olarak gelişmesini öngörülürken, özellikle Kadifekale heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından çalışmalar yoğunluk kazandı. 


Geçtiğimiz yıl yıkımları tamamlanan 42 hektar büyüklüğündeki alamn devamı konumundaki Yeşildere'de yıkımın son aşamasına gelen, Kosova Mahallesi'nde yıkımlarını sürdüren ve Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basılırken, bir yandan da tarihin gün yüzüne çıkması için projeler birer birer hayata geçiriyor. 


Alanda eş zamanlı olarak ağaçlandırmalar sürerken, diğer yandan Kadifekale'nin tarihi surlarını yenilemek için restorasyon...