23 / 04 / 2024

banka borç haciz

banka borç haciz

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

İş Bankası borçların kökünü kazıyacak. Borçlarınızı silmek için hemen bakın

İş Bankası vatandaşların borçlarını ödeyebilmesi adına çok önemli bir kredi kampanyasını devreye soktu. Banka tarafından uygun koşullarda 50 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Emekli maaşına haciz konabilir mi? Emekli maaşına haciz kimler koyabilir?

Emekli maaşı alan vatandaşlar, borç ödemede yaşadıkları olumsuz durumlardan ötürü emekli maaşlarına haciz konulabilir mi? merak ediyorlar. İşte bu konudaki detaylar!

Bir banka daha borçları sildiğini açıkladı! O banka borçları silmesiyle ayakta alkışlandı!

Garanti BBVA depremde hayatını kaybeden müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını sileceğini açıkladı.

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası tarafından depremle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Banka depremden etkilenen vatandaşların borçlarını erteleme, hayatını kaybeden vatandaşların da borçlarını silme kararı aldı.

Devlet Bankalarından tüm borçları silecek kredi kampanyası!

Borç kapatma kredisi müjdesi kamu bankalarından geldi. 3 banka nefes olacak kredi kampanyasını az önce açıkladı. Düşük faizli 100.000 TL'ye kadar nakit destek sağlanacak.

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

TBB’den ‘deprem’ açıklaması! Depremden etkilenenlerin banka borçları 6 ay ötelenecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki pek çok şehirde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı açıklama ile bölgede yaşanan felaketten etkilenenlerin banka borçlarının öteleneceğini duyurdu

Bunları yapın borçtan kurtulun! Borç sarmalına girenlere çok önemli tavsiyeler!

Özellikle dar gelirli vatandaş borç sarmalından bir türlü kurtulamıyor. Başta kredi kartı ve banka kredi borçları olmak üzere milyonlarca insan borcunu hangi bir yere ödeyeceğini şaşırıyor. İşte sizi bu sarmaldan kurtaracak yöntemler…

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

banka borç haciz Haberi

banka borç haciz

Bankaya olan borcum varlık şirketine devredilmiş. Ben emekliyim, bir de eski küçük bir evim var. Bu borç için evim satılabilir mi? Aynı şekilde çocuğumun da bankaya borcu var. Benim yanımda kalırsa onun borcu için benim evim satılır mı? 


Varlık şirketleri bankaların alacağını satın alır. Sonra bankanın yerine geçer ve alacağın tahsili için yasal yollara başvurur. Bu yolların arasında elbette icra takibi de vardır. Varlık şirketi bankalardan bu alacaklannı satın aldıktan sonra artık alacaklının yerine geçer ve alacaklılara ait her türlü haklannı kullanır. Sizin için icra takibi yaptıktan sonra evinize haciz tatbikini isteyebilir. Ancak evine haciz koyulan kimse icra dairesine karşı 'meskeniyet iddiası'nda bulunabilir. Bu bir taleptir. Şu demektir: Bir kimsenin tek evi varsa ve bu ev kendisinin sosyal durumu itibarıyla...