28 / 03 / 2024

Batı Mahallesi kentsel dönüşüm

Batı Mahallesi kentsel dönüşüm

Pendik ilçesinin sahil bandında yer alan ve Pendik Burnu’nu da kapsayan Batı Mahallesi’nin büyük bir kısmı Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edildi..

Tarık Balyalı: Pendik’in en değerli yeri kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen bölge Pendik’in merkezi ve sahil kısmı. Yani emlak bedeli olarak Pendik’in en değerli bölgesi. Kentsel dönüşümle çok ciddi bir mağduriyet doğdu" dedi

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Burdur Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur Merkez Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

Batı Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Batı Mahallesi kentsel dönüşüm

Çoğunluğu 5 kat ve ayrık nizam olarak yapılanmış mahallede kentsel dönüşümle birlikte en çok 6 kat yapılabilecek. Riskli alan ilanı ile birlikte mahalleliyi dernek çatısı altında birleştiren Batı Mahallesi Dayanışma Derneği (BMDD) Başkanı Erol Ercan, 1 katlık artışın vatandaşa etkisini şöyle anlattı: “Askıya çıkarılan imar planlarına göre müteahhide bir pay çıkmıyor. Evler küçülüyor. Burada artı değer oluşmalı ki müteahhide hisse çıksın ve bina yenilesin. Burada yaşayanların büyük bir kesimi emekli. İnsanların binalarını kendilerinin yapmalarına imkan sağlanmıyor, insanlar burayı terk etmeye zorlanacaklar.” Her ne kadar vatandaşa 6 kat imar izni verilse de ticari alanlara 15 kata kadar imar izni verildi. Kızılay Kampı’nın bitişiğinde yer alan ve futbol sahası olarak kullanılan arazi de 15 katın yükseleceği alanlardan biri.


Pendik Belediyesi geçtiğimiz yıl...