28 / 03 / 2024

Batman Hilalevler kentsel dönüşüm

Batman Hilalevler kentsel dönüşüm

Batman Bahçelievler Mahallesi Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 126 konuttan oluşan Hilalevler 45 yıl önce yapıldı.

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Masum Padir: Batman’ın imar sorunlarının çözülmesi gerekiyor!

Batman’da çözüm bekleyen imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını konuşmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya siyasiler, dernek başkanları ve muhtarlar çağırıldı.

Batman'daki binaların dönüşüme ihtiyacı var!

Batman'daki eski yerleşim yerleri kentsel dönüşümle yenilenmeyi bekliyor. Bölgedeki yapıların 5 yıl içinde yenilenmesi planlanıyor.

Batman Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Batman Bahçelievler Mahallesi Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 126 konuttan oluşan Hilalevler 45 yıl önce yapıldı.

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirtti.

Batman'daki kentsel dönüşüm Vali Ahmet Deniz’e anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolat, Vali Ahmet Deniz’i ziyaretinde Batman'daki kentsel dönüşümü ele aldı.

Batmanlılar kentsel dönüşüm istiyor!

Çarpık kentleşmenin yaygın olduğu Batman’da, vatandaşlara “kentsel dönüşüm gerekli mi?” sorusu yöneltildi. İşte cevaplar...

Batman'daki dönüşümde 7 milyon TL'lik kira yardımı yapıldı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, kentte kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde şuana kadar 7 milyon 124 bin TL kira yardımı yaptıklarını kaydetti.

Batman Hilalevler kentsel dönüşüm Haberi

Batman Hilalevler kentsel dönüşüm

Batman Bahçelievler Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 45 yıl önce yapılan Hilalevler 126 konutun sahipleri, evlerinin harabeye döndüğünü belirterek, kentsel dönüşüm projesinden yararlanmak istediklerini açıkladı.


1982 yılında yapılan ve 126 konuttan oluşan Hilalevler Konutları, 45 yıl sonra yıkım tehlikesiyle karşı karşıya. Yapıldığı tarihte kentin en lüks konutları olan Hilalevler'deki bir çok konut sahibi, yıkılma tehlikesi nedeniyle evlerini terk etti.


Evlerinin yapıldığı 1982 yılında, Batman'ın en lüks konutları olduğunu belirten Hilalevler sakinleri, "Evlerimiz çökmek üzere. Çocuklarımızı geceleri bırakmaya korkuyoruz. 3 yıl önce belediyeye başvuru yaptık, ama sonuç alamadık"...