29 / 03 / 2024

bayındırlık inşaat birim fiyatları 2013

bayındırlık inşaat birim fiyatları 2013

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilen Mimarlık hizmetlerine esas olan Bayındırlık birim fiyatları 2013 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Gündüzbey Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüzbey Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Gündüz tarafından kuruldu.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Bayındır Dekorasyon İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayındır Dekorasyon İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Savaş Bayındır tarafından kuruldu.

İnşaat birim maliyetleri 2021 hesaplama!

Bu yıl uygulanacak inşaat birim maliyetleri belli oldu. Peki inşaat birim maliyetleri ne kadar? İşte inşaat birim maliyetleri 2021 hesaplama....

İnşaat birim maliyetleri 2021!

2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. İşte inşaat birim maliyetleri 2021...

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri belli oldu!

Fortune 500 Türkiye listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyet gösteren 34 firma yer alıyor. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri belli...

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

Ahmet Nur Çebi: 100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, "100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti" dedi...

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

bayındırlık inşaat birim fiyatları 2013 Haberi

bayındırlık inşaat birim fiyatları 2013

Bayındırlık birim fiyatları 2013!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetlerin niteliği ve karşılığında ödenecek ücretler her yıl, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ilan edilen birim fiyatlarına göre belirleniyor. 


Burada "yapı"dan kasıt, karada ve suda, kalıcı ve geçici, yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ek ve değiştirilmelerini, sabit ve hareketli tesisleri ile bunların parçaları ifade ediliyor.


Birim maliyeti ise, yapının birim ölçüsünün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından her yıl Mimarlık hizmetlerine esas olan sınıflar için ayrı ayrı tespit edilerek ilan edilen maliyetlere deniyor.


Mimarlık ve Mühendislik hizmetleri ücretinin hesabına temel olan ön kabuldür; ön projeden, yoksa ihtiyaç programından çıkarılan miktarların birim maliyetle çarpılması sonucu bulunan değer ise "Yapı yaklaşık maliyeti" olarak ifade ediliyor.


Söz konusu yapı...