29 / 03 / 2024

bayındırlık inşaat maliyetleri

bayındırlık inşaat maliyetleri

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilen Mimarlık hizmetlerine esas olan Bayındırlık birim fiyatları 2013 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Bayındır Dekorasyon İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayındır Dekorasyon İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Savaş Bayındır tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

2020 basit inşaat maliyetleri!

Günümüzde köy sınırlarında kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat maliyeti nasıl hesaplanıyor? İşte 2020 basit inşaat maliyetleri...

Bitlis'te Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatı TBMM'de!

Bitlis Ahlat'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatına ve Anayasa Mahkemesinin iptal kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2019 mesken inşaat maliyetleri!

Emlak vergisine esas olmak üzere 2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi. İşte 2019 mesken inşaat maliyetleri..

3. sınıf inşaat maliyetleri 2019!

3. sınıf inşaat maliyetleri 2019'da ne kadar oldu? İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2019..

2. sınıf inşaat maliyetleri 2019!

Kalite anlamında lüks ve 1. sınıf inşaattan sonra gelen inşaat türü olan 2. sınıf inşaatın 2019 yılında uygulanacak metrekare bedelleri belli oldu. İşte 2. sınıf inşaat maliyetleri 2019..

1. sınıf inşaat maliyetleri 2019!

2019 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda tespit edildi. Peki, 1. sınıf inşaat maliyetleri 2019'da ne kadar oldu?

5 soruda 2019 inşaat maliyetleri!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz gün belli oldu. Peki, inşaat metrekare maliyetleri ne kadar arttı? İşte 5 soruda 2019 inşaat maliyetleri...

Kars OSB'den 130 bin liralık inşaat malzemesi çaldılar!

Kars Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iş yerinin deposundan 130 bin liralık inşaat malzemesi çaldıkları iddia edilen 3 zanlı yakalandı...

Türk inşaat firmalarına Katar'dan yatırım çağrısı!

Mithat Yenigün başkanlığındaki Birlik heyeti, Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı Saad Bin Ahmed Al Muhannedi başkanlığındaki Katar heyetiyle bir araya geldi.

bayındırlık inşaat maliyetleri Haberi

bayındırlık inşaat maliyetleri

Bayındırlık birim fiyatları 2013!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetlerin niteliği ve karşılığında ödenecek ücretler her yıl, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ilan edilen birim fiyatlarına göre belirleniyor. 


Burada "yapı"dan kasıt, karada ve suda, kalıcı ve geçici, yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ek ve değiştirilmelerini, sabit ve hareketli tesisleri ile bunların parçaları ifade ediliyor.


Birim maliyeti ise, yapının birim ölçüsünün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından her yıl Mimarlık hizmetlerine esas olan sınıflar için ayrı ayrı tespit edilerek ilan edilen maliyetlere deniyor.


Mimarlık ve Mühendislik hizmetleri ücretinin hesabına temel olan ön kabuldür; ön projeden, yoksa ihtiyaç programından çıkarılan miktarların birim maliyetle çarpılması sonucu bulunan değer ise "Yapı yaklaşık maliyeti" olarak ifade ediliyor.


Söz konusu yapı...