23 / 04 / 2024

bazı alanlarda arazi toplulaştırma kararları

bazı alanlarda arazi toplulaştırma kararları

Türkiye'deki 323 alanda bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. İşte o karar..

1941 yılında vatandaşları arazi sahibi yapacak uygulama!

1941 yılında Arazi tevzi kanunundaki bazı maddelerinin hayat şartlarına uymadığı gören hükümet herkesi arazi sahibi yapacak bir uygulama kararlaştırmış.

Bunları bilmeden arsa, tarla, arazi sakın almayın! 20 maddede arsa yatırımı!

Konuta erişimde zorluk yaşayan vatandaşlar toprak alamaya başladı. Ancak arsa, arazi, tarla alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, arsa arazi, tarla alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ahara temlik nedir?

Ahara temlik belirli bir hukuki terimdir. Bunun için öncelikle ahara ve temlik kelimelerini bilmek önemlidir. Bu terim günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı alanlarda duyabiliriz. Peki ahara temlik nedir, hangi süreci ifade eder ve nasıl gerçekleşir? İşte ahara temlik ile ilgili kapsamlı bilgiler..

Arazi ile arsa arasındaki fark nedir? Arazi ve arsa farkı nasıl anlaşılır?

Arsa ve arazi, taşınmaz ürünler arasında yer almaktadır. Taşınmaz ürünlerin alım satım işlemlerinde öne çıkan arsa ve arazi arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, satım sürecinde bazı değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Peki arsa ve arazi arasındaki farklılıklar nelerdir?

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Amasya ve Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Amasya ve Tunceli'de bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Manisa Akhisar'daki arazi toplulaştırma kararı kaldırıldı!

Manisa İli Akhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde arazi toplulaştırmasına yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

Denizli Çameli'nde arazi toplulaştırma kararı!

Denizli Çameli'nde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Tunceli'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Denizli'de arazi toplulaştırma kararı!

Denizli'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

bazı alanlarda arazi toplulaştırma kararları Haberi

bazı alanlarda arazi toplulaştırma kararları

Bazı Yerlerde Arazi Toplulaştırması Yapılması ile Bazı Yerlerin Arazi Toplulaştırması Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.


Karar için