28 / 03 / 2024

belediye imar yetkisi

belediye imar yetkisi

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

Yeni İmar Yasası Taslağı'nda belediyelerin imar yetkisi kalkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni İmar Yasası Taslağı'na göre, imar yetkisi belediyeden alınıp, bakanlığa verilecek....

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar planı' görüşüldü!

Gebze Belediyesi nisan ayı olağan üstü meclis toplantısı Gebze Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği olağan üstü meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar değişikliği' mesaisi!

AKP'li Gebze Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis toplantılarını 3 ay erteleme kararı karşısında meclisi 'imar değişikliği' nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Bakırköy Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun önderliğinde düzenlendi. Mecliste imar ve kentsel dönüşüm konusu görüşüldü.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları Belediye Meclisi'nde görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş'nin, Kartal arazisinin imar planı tekliflerinin 2-6 Mart 2020 tarihlerinde Kartal Belediye Meclisi'nde görüşülmesine karar verildi...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

belediye imar yetkisi Haberi

belediye imar yetkisi

Hükümetin daha etkin çalışmasına ilişkin tartışmalar, seçim sonuçlarının ardından somut adımlarla sona erecek. Hem kabinenin yapısı hem de bakanlıkların işleyiş biçimi için ‘yeniden yapılanma’ya gidilmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre; AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle oluşan değişimler değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman özellikle birleştirilen bakanlıklarla, farklı bakanlıklara bağlanan kurumların çalışma şekilleriyle ilgili eleştirilerim yapıldığını tahmin ediliyor. Bu kurumların daha verimli hale getirilmesi için yapılandırılma yapılacağı iddia edildi. Bunun klasik bir kabine değişikliğinden çok, yeniden yapılandırmayla zorunlu hale gelecek görev değişiklikleri şeklinde yapılacak.

BAKAN SAYISI ARTABİLİR

En çok Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni yapıları konuşuluyor. Bakanlıkların  yeniden bölünmesi,  iş yükünün daha dengeli olarak dağıtılması gündemde. Bu operasyonun yapılmasıyla...